Pirkimas Gearbest.com nuo A iki Z: kodėl vėluoja prekės ir ką apie tai sako patys kinai  (3)

Visai neseniai savo lankytojus detaliai supažindinome su pirkimo galimybėmis Gearbest.com internetinėje parduotuvėje, kuri itin sparčiai populiarėja Europoje. Po pirkimo gido publikacijos sulaukėme nemažai klausimų ir nusivylusių komentarų dėl prekių pristatymo vėlavimo, todėl užklausėme oficialaus komentaro iš pačios kinų parduotuvės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gera žinia, kad kinai reaguoja į visus tokius paklausimus, tik kartais jų atsakymai būna pernelyg diplomatiški, bet nekonkretūs, kai nieko doro nesuprasi, o kartais visai informatyvūs ir paaiškinantys situaciją. Šį kartą sulaukėme pastarojo varianto – atsakymas buvo gana išsamus, paaiškinantis, kaip vyksta procedūros, po kurių prekės pasiekia pirkėjus - tad siūlome su juo susipažinti.

Pirmasis dalykas į kurį reikėtų atkreipti dėmesį - prekės paruošimo išsiuntimui laikas (ang. dispatch time). Gearbest.com, kaip ir dauguma kitų tokio pobūdžio parduotuvių, šią informaciją pateikia prie kiekvienos prekės individualiai. Yra keli prekės paruošimo variantai, nuo kurių dažniausiai ir priklauso vėlavimas.

Pirmasis variantas - kai Jūsų norimas produktas šiuo metu yra pardavėjo sandėlyje. Nurodyta data reiškia, kad jeigu užsisakysite šią prekę - ji bus perduota siuntų tarnybai būtent tą dieną. Dažniausiai šiuo atveju prekė būna išsiunčiama per 1-3 darbo dienas.

Antrasis variantas - kai Jūsų norimas produktas šiuo metu yra pakeliui į pardavėjo sandėlius. Vadinasi, Gearbest dar neturi šios prekės, bet ji neabejotinai parduotuvę pasieks ir kai tik pasieks iš karto bus pradėtas išsiuntimo procesas. Nurodyta data reiškia, kad pardavėjas Jūsų norimą prekę gaus būtent tame intervale ir tuomet ji bus išsiųsta Jums.

Tačiau reikėtų žinoti ir tai, jog gali įvykti ir niekam nenumatytų atvejų, pavyzdžiui, gamintojas pristato mažesnį produkcijos kiekį, nei buvo sutarta derybų metu. Arba dalis produkcijos siuntimo metu apgadinta. Arba dalis modelių sumaišyta. Tad jei taip nutinka, kai kuriems pirkėjams išsiuntimas pradeda vėluoti, kol gamintojas parduotuvei atsiunčia trūkstamas prekes.

Trečiasis variantas - kuomet įvyksta nenumatyta situacija. Ji gali susidaryti dėl to, jog pardavėjas tarkime turėjo penkias prekes, o staiga kažkas jų nupirko dešimt. Kaip tai įmanoma? Pasirodo, įmanoma dėl informacijos vėlavimų tarp užsakymų aplinkos ir sandėlio, o ir dėl netikslios informacijos, ateinančios iš gamintojų. Tokia situacija gali susidaryti, tiek pirmu, tiek ir antru atveju, o tai reikštų, jog pirkėjams reikėtų apsišarvuoti kantrybe ir papildomai palaukti. Tiesa, tokios situacijos, anot Gearbest.com atstovų, įvyksta labai retai, bet deja, pasitaiko.

Palaukti visada tenka tiems pirkėjams, kurie prekes užsakė vėliausiai. Mat visi užsakymai rikiuojami pagal užsakymo datą ir vykdomi nuosekliai nuo anksčiausio iki vėliausio.

Sekantis dalykas, kuris prisideda prie Jūsų laukimo - siuntų tarnybos pristatymo terminai. Gearbest.com savo pirkėjams siūlo ne vieną pristatymo metodą ir prie kiekvieno iš jų yra pateikiami preliminarūs terminai. Vertėtų žinoti ir tai, jog tai dažniausiai pateikiamos darbo dienos, nes ne visos siuntų tarnybos dirba poilsio dienomis.

Tiesa, jeigu perkate daugiau nei vieną prekę - reikėtų atkreipti dėmesį į tai kuri prekė turi ilgiausią paruošimo laikotarpi, nes Jūsų siunta nebus išsiųsta tol, kol pardavėjas neparuoš pilnai viso Jūsų užsakymo.

Ir žinoma, čia dar nepaminėtos galimos darbuotojų klaidos ar kitokie nutikimai, kurie gali nutikti bet kurioje veikloje. Iš to, kas pasakyta šiame paaiškinime, galima daryti išvadą, jog didžiausią riziką vėlavimui turės populiariausios prekės, o tai kaip taisyklė išskirtinių charakteristikų gaminiai arba tie produktai, kuriems taikomos ženklios nuolaidos. Tuo tarpu perkant mažiau populiarius produktus, tokių vėlavimų rizika sumažėja labai ženkliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(13)
(-2)

Komentarai (3)