Konkursas „Kitoks filmas“: ar žinai dėmesio vertų filmų?  (0)

Viena iš puikių rudens pramogų ilgėjančiais vakarais – gero, kokybiško filmo seansas. Tiek kino teatre, tiek ir ant sofos jaukioje namų aplinkoje. O juk ir filmų jau prikurta tiek, kad sunku šioje gausybėje ir atsirinkti, ką iš tiesų verta žiūrėti, dėl ko nebūtų gaila paaukoti brangaus ir greitai prabėgančio gyvenimo akimirkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš tokių filmų, kurį drąsiai galima rekomenduoti bet kam, yra šį rudenį į Lietuvą atkeliavusi „Dalelių karštinė“ („Particle Fever“). Tai dinamiškas ir įdomus pažintinis filmas apie brangiausią žmonijos istorijoje mokslinį eksperimentą, kuris vykdomas pasitelkus didžiausią ir galingiausią pasaulyje Didįjį hadronų greitintuvą (LHC).

Filme regime šešis genialius mokslininkus, kai pradėjus didžiausią ir brangiausią eksperimentą žmonijos istorijoje buvo paleistas Didysis hadronų greitintuvas. Jie siekia atkurti sąlygas, egzistavusias vos kelios akimirkos po Didžiojo sprogimo, ir taip paaiškinti ne tik dar vieną šio proceso etapą, bet ir visą mūsų Visatos modelį. Tačiau pusiaukelėje iškyla dar didesnis iššūkis – ar nepriėjome mums pasiekiamo pažinimo ribos?

Tai iš ties puikus filmas, įrodantis, jog filmai dar nereiškia vien tipinės Holivudo produkcijos, kur specialieji efektai jau senokai užgožė visus fizikos dėsnius ir bet kokią naudingą informaciją. Žinoma, išimčių yra ir čia, tik reikia jas surasti.

Tad kviečiame visus pasidalinti savo atradimais apie filmus, kuriuos ne gėda būtų rekomenduoti ne tik draugams, bet ir visiems tautiečiams. O kad būtų galima susiorientuoti, ar tikrai rekomenduojamas filmas vertas dėmesio, parašykite trumpą jo pristatymą.

Autoriai, kurių parengti filmų pristatymai sulauks daugiausiai skaitytojų simpatijų, bus apdovanoti nemokamais kvietimais dviem į jau minėtą filmą „Dalelių karštinė“ kino teatre „Skalvija“ bei prieššventiniais dovanų kuponais apsipirkti knygynuose Patogupirkti.lt ir Knygos.lt.

Detalios konkurso taisyklės:

  1. Konkursas vyksta nuo 2014 metų spalio 16 d. iki 2014 metų lapkričio 3 d. Nugalėtojai paskelbiami iki lapkričio 10 d.
  1. Konkursui pateikiami laisva forma parašytas rekomenduojamo pažintinio filmo pristatymas, kuriame turi būti:

a. Tikslus filmo pavadinimas originalo kalba

b. Filmo trukmė

c. Trumpas filmo siužeto pristatymas – ar tai istorinis, mokslo populiarinimo, geografinis, kultūrinis filmas, kokios pagrindinės temos jame nagrinėjamos.

d. Asmeninės nuomonės išreiškimas: kuo ir kodėl šis filmas jus sužavėjo ir kodėl jį siūlytumėte pažiūrėti kitiems skaitytojams.

e. Jei yra, pateikti nuorodas į filmo anonsą arba į patį filmą jei jis internete platinamas legaliai (pvz., tiktų nuorodos į Youtube.com ar kitus viešus video talpinimo portalus, išskyrus torrent nuorodas – jos nebus viešai publikuojamos)

  1. Siūlomi filmai turi atitikti tokias sąlygas:
    1. Filmo trukmė – ne mažiau 30 min.
    2. Filmo tematika neribojama, bet jis turi turėti aiškią pažintinę vertę
    3. Negali būti fantastiniai, futuristiniai ar „sąmokslo teorijų“ tematikos filmai
  1. Parengti pristatymai siunčiami el. paštu info@technologijos.lt, laiško pavadinimas turi būti Konkursui „Kitoks filmas“
  1. Konkursui pateikiamas tekstas turi būti lietuviškas, be rašybos, skyrybos ir stiliaus klaidų.
  1. Konkursinių darbų vertinimas ir balsavimas vyksta viso konkurso eigoje. Balsuodami po konkursiniais straipsniais pasirinkite vieną iš dviejų veiksmų – paspauskite nuorodą „Verta skaityti“, jei tekstas patiko, arba „Neverta skaityti“ jei tekstas nepatiko. Konkursą laimės tie straipsniai, kurie turės didžiausią reitingą (reitingas skaičiuojamas iš balsų „Verta skaityti“ atimant balsus „Neverta skaityti“)
  1. Nėra ribojama, kiek darbų gali siųsti vienas dalyvis, tačiau skirtingi filmai turi būti pateikti skirtinguose pristatymuose, o kiekvienas pristatymas konkurse dalyvauja atskirai. Jeigu visas tris prizines vietas pagal reitingo balus užims to paties autoriaus tekstai, autoriui atiteks pirmosios vietos prizas, o antrosios ir trečiosios vietos prizai bus skiriami pagal įvertinimus toliau einančių darbų skirtingiems autoriams.
  1. Konkurso dalyvis patvirtina, kad visa informacinė ir vaizdinė medžiaga jo tekste naudojama teisėtai. Už autorinių ir gretutinių teisių pažeidimus atsako darbus atsiuntęs asmuo. Rekomenduojame naudoti Creative Commons licenzijas.
  1. Pasiliekame teisę nepriimti į konkursą teksto, kuriame propaguojamos akivaizdžiai klaidingos, sąmokslo teorijomis paremtos idėjos, taip pat tekstų, kurie gali būti suvokiami kaip pažeidžiantys Lietuvos Respublikos įstatymus ar kitus teisės aktus (pvz. kurstantys neapykantą).
  1. Konkurse dalyvaujančių darbų visos be išlygų platinimo ir publikavimo teisės neribotam laikui perleidžiamos svetainei www.technologijos.lt, visai atvejais nurodant darbo autorių.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(2)
(38)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: