[Žinios trumpai] Ukrainoje kilo audringa reakcija: Vengrijos parlamento pirmininkas paskelbė apie Zelenskio „psichikos problemas“  (4)

Ukrainos Užsienio reikalų ministerija pasiteiravo dėl Laszlo Keverio sveikatos ir paprašė pateikti apie tai pažymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos užsienio reikalų ministerija laukia, kol valdančiosios prorusiškos partijos „Fidesz Vengrija“ parlamento pirmininkas Laszlo Keveris pateiks savo psichikos sveikatos pažymą. Užvakar jis sakė, kad Ukrainos prezidentas Zelenskis turi problemų su psichika. Priežastis ta, kad Ukrainos lyderis ryžtingai prašo partnerių paramos kare su Rusija.

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje parašė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenko.

„Tolimesnis pono Keverio žodžių vertinimas tiesiogiai priklauso nuo pažymoje pateiktos išvados. O jei pažvelgsime plačiau, tai, deja, Vengrijos politikai ir toliau atkakliai svaidosi purvais į Ukrainos pusę ir pateisina Rusijos nusikaltimus. Nestebina tokia pozicija, nes istoriškai Vengrija ne kartą palaikė blogio pusę“, – rašė pranešėjas.

Birželio 4 dieną Laszlo Keveris per vietos televiziją sakė, kad prezidento Volodymyro Zelenskio kritika Vengrijai, jo nuomone, rodo Ukrainos valstybės vadovo „psichologines problemas“.

Anot jo,būdamas tarptautinėje politikoje jis neprisimena, kad šalies, kuriai reikia pagalbos, vadovas „keltų balsą prieš ką nors“, kaip tai daro Zelenskis, kritikuodamas ne tik oficialųjį Budapeštą, bet ir, pvz. Vokietijos kanclerį.

 

Atsakydamas į tai, Prezidento pavaduotojas Andrejus Sibiga pavadino tokius žodžius „nepriimtinais“ ir „laukiniais“ bei „nepolitiškais“ .

Pažymėtina, kad nuo pat Rusijos invazijos pradžios Vengrija atsisakė tiekti Ukrainai ginklus ir uždraudė jų atsargų tranzitą. Vengrija taip pat pareiškė, kad nepritaria sankcijoms Rusijos Federacijai, jas įvardindama kaip „ekonomiškai nepriimtinomis priemonėmis“. Europos Parlamentas pabrėžė, kad šalies vyriausybės vadovui rūpi tik jo paties korupciniai interesai.

 

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas sakė, kad Rusija iš anksto įspėjo Vengriją apie Ukrainos užpuolimą. Karo dėka Vengrija tikėjosi gauti dalį Ukrainos teritorijų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(10)
(-2)

Komentarai (4)