[Žinios trumpai] Rusijoje patys darbuotojai iš karto pavogė generatorius, skirtus sraigtasparniams Ka-31 ir Mi-38  ()

Rusijos Federacijoje iš sandėlio buvo pavogti iš karto du generatoriai, skirti montuoti į sraigtasparnius Ka-31 ir Mi-38.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Rusijos žiniasklaidoje pasirodė žinia, kad iš Nacionalinio Milio ir Kamovo vardo sraigtasparnių gamyklos sandėlio dingo iš karto du generatoriai už 10 milijonų rublių.

Kaip paaiškėjo, incidentas užfiksuotas dar kovą, kai Centras (dukterinė įmonė „RF sraigtasparniai“) atliko inventorizaciją, praneša „RF sraigtasparnių“ spaudos atstovai.

Nuostolį aptiko įmonės apsaugos darbuotojai. Yra žinoma, kad tokie generatoriai naudojami sraigtasparniuose Mi-38 ir Ka-31. Šaltinis praneša, kad būtent Centro darbuotojai pavogė generatorius.

Vėliau „RF sraigtasparniai“ pareiškė, kad generatoriai neva jau rasti ir vėl yra sandėlyje, o vidaus audito medžiaga išsiųsta teisėsaugos institucijoms. Su vagimis visos darbo sutartys jau nutrauktos.

Dabar Centras užsakymų praktiškai neturi. Metų pradžioje Indija planavo vienu metu užsakyti 10 sraigtasparnių Ka-31 už 520 mln. dolerių. Tačiau Rusijos kariuomenei įsiveržus į Ukrainą ir Indijoje įvedus sankcijas Rusijos Federacijai, jie nusprendė, kad „RF sraigtasparniai“ negalės įvykdyti užsakymo dėl komponentų trūkumo.

 

Žvalgybinio sraigtasparnio Ka-31 kreiserinis greitis siekia 220 km/val. Jis gali bazuotis tiek aerodrome, tiek ant laivo. Naudojamas tiek oro šturmui, tiek žemės taikiniams atakuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()