[Žinios trumpai] NASA bijo, kad milžiniška „SpaceX“ raketa susprogdins Kenedžio kosminį centrą - tai būtų totali katastrofa  ()

NASA nenori, kad Kenedžio kosmoso centro paleidimo aikštelėje sprogtų „SpaceX“ kosminis laivas, mat tai gali būti tokia rimta nelaimė, kad Jungtinėms Valstijoms gali būti užkirstas kelias į Tarptautinę kosminę stotį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aptariamas objektas (paleidimo kompleksas 39A) buvo skirtas astronautų nugabenimui į Mėnulio paviršių „Apollo“ programos metu. Dabar tai vienintelė paleidimo aikštelė, galinti siųsti astronautus daug mažesniame „SpaceX“ „Starship“ erdvėlaivyje iš JAV teritorijos.

Keletas pirmųjų „SpaceX“ rengtų „Starship“ prototipų per pastaruosius metus pavirto didžiuliais ugnies kamuoliais, o tai nulėmė dramatiški gedimai, dėl kurių iš dangaus pasipylė milžiniški raketų nuolaužų gabalai.

Bendrovė jau stato „Starship“ paleidimo aikštelę, esančią visai netoli paleidimo komplekso 39A.

 

Nors „SpaceX“ dar neturėtų išsiųsti savo milžiniškos raketos į kosmosą, tik laiko klausimas, kol kompanija atliks pirmąjį orbitinio skrydžio bandymą, o NASA stebės sukandusi dantis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()