Paviešinti sensacingi duomenys: Talibanas ketina smogti didžiulį smūgį - atremti tokią ataką Rusija neturi jokių šansų  (3)

Rusijai gresia antras frontas. Talibanas šantažuoja Maskvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pralaimėjimas Ukrainoje gali būti ne pats blogiausias Rusijos scenarijus. Atrodo, kad Talibanas, kurį daugelis šalių paskelbė teroristine organizacija, antruoju frontu šantažuoja Maskvą.

Apie tai rašo įtakingas Rusijos telegramos kanalas „Kremlin mamkoved“.

Dėmesys atkreipiamas į tai, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas pritarė skubiam grūdų pristatymui į Afganistaną, kurį visiškai kontroliuoja Talibanas. Be to, Talibano delegacija buvo oficialiai pakviesta į SPIEF-2022 ekonomikos forumą Rusijoje. Kremliaus nesuglumino faktas, kad Rusijos Federacijoje ši grupuotė yra oficialiai pripažinta teroristine grupe.

Visa tai rodo, kad Maskva visais įmanomais būdais bando nuraminti Talibaną. Ir priežastis gana aiški. Kalbama apie Talibano įsiveržimo į Tadžikiją riziką, kurią Rusijos Federacija įsipareigojo apsaugoti nuo agresijos KSSO sutartimi.

„Kovotojai jaučia Maskvos silpnybę ir bando su ja žaisti“, – rašo „Kremliaus mamkoved“ autorius.

„Kaip žinia, Dušanbėje yra tik 201-oji Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinė bazė, bet, greičiausiai, dalis personalo dabar dalyvauja „specialiojoje operacijoje“ (Ukrainoje – red.), o regionas yra be tinkamos apsaugos. Kovotojų atakos prieš Tadžikistaną atveju greičiausiai nebus galimybės perkelti Rusijos kovinių dalinių ir atremti puolimą. Vadinasi, tai sukels pavojų pačiai KSSO egzistavimo koncepcijai, kuri apčiuopiamai paveiks Rusijos įvaizdį ir planus „sugrąžinti žemes į gimtąjį uostą“, - rašo ekspertas.

 

Jis patikino, kad Rusija nėra pajėgi kovoti dviem frontais. Net su vienu frontu ji turi milžiniškų problemų.

„Visi kariškiai žino, kad „speciali operacija“ dviejuose frontuose akivaizdžiai yra pralaimėjimo situacija, kuri neturi teigiamo strateginio rezultato. Matyt, ekspertai tuo dar kartą įsitikins Rusijos pavyzdžiu“, – teigiama šaltinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(308)
(11)
(297)

Komentarai (3)