[Žinios trumpai] Kaliningrado tranzito blokada kirto skaudžiau už sankcijas: regione panika, masiškai šluojamos parduotuvių lentynos  (16)

Kaliningrado srities gyventojai „šluoja“ nuo lentynų statybines medžiagas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-20 [Žinios trumpai] Kaliningrado tranzito blokada kirto skaudžiau už sankcijas: regione panika, masiškai šluojamos parduotuvių lentynos  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Kaliningrado srityje prasidėjo vartotojų panika, susijusi su Lietuvos sprendimu uždrausti geležinkelių tranzitą iš likusios Rusijos Federacijos dalies į prekių, kurioms taikomos Europos sankcijos, regioną.

Regiono gubernatorius Antonas Alikhanovas apie tai paskelbė dieną prieš tai.

Lietuvos valdžios sprendimas uždrausti geležinkelių tranzitą Rusijos regionui, kuris neturi tiesioginio ryšio su Rusijos Federacija, sukels didelį daugelio pramoninių prekių, įskaitant cementą, metalus ir kitas statybines medžiagas, trūkumą.

Šis pranešimas sukėlė šurmulį vietinėse statybų parduotuvėse, į kurias skubėjo Kaliningrado srities gyventojai, šluodami nuo lentynų statybines medžiagas. Prieš dieną socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kurį liudininkas užfiksavo mobiliojo telefono kamera viename iš vietinių prekybos centrų.

Filmuotą medžiagą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

„Kaliningradas, Lietuvai įvedus sankcionuotų prekių tranzito draudimą“, – rašoma vaizdo įrašo komentare. Lietuvos sprendimas išprovokavo tikrą skandalą pačioje Rusijos Federacijoje, kur jau pasirodė pirmosios žinutės su grasinimais Baltijos valstybei. „Roskosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas grasina denonsuoti sutarties dėl Rusijos Federacijos valstybės sienos su Lietuvos Respublika ratifikavimą.

 

„Noriu priminti, kad 2002-2003 metų ES-RF-Lietuvos bendru sprendimu dėl garantuoto rusiškų prekių ir, žinoma, Rusijos Federacijos piliečių tranzito į/iš Kaliningrado sritį, paketo neatsiejama dalis buvo 2002 m. Rusijos Federacijos Federalinės Asamblėjos priešpriešinis įsipareigojimas ratifikuoti Sutartį dėl valstybės sienos su Lietuvos Respublika. Puikiai tai prisimenu, nes tuo metu vadovavau Valstybės Dūmos tarptautinių reikalų komitetui ir buvau specialusis Rusijos prezidento atstovas šiose derybose".

 

„Jei Briuselis ir Vilnius iniciatyviai ir klastingai nevykdys pasirašytų susitarimų dėl Kaliningrado tranzito paketo, kuris įsigaliojo 2003 metų liepos 1 dieną, tai ES turėtų suprasti jų savižudiško sprendimo pasekmes jų pačių rytinės sienos teisėtumui“, skelbia savo „Telegram“ paskyroje Rogozinas.

Anksčiau buvo pranešta, kad Lietuva stabdo krovinių, kuriems taikomos Europos sankcijos, tranzitą geležinkeliu į Kaliningrado sritį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(117)
(6)
(111)

Komentarai (16)