[Žinios trumpai] Lietuva sulaukė oficialaus tiesioginio grasinimo iš Rusijos, Lietuvos URM skelbia savo poziciją  ()

„Tranzito draudimas – ES sprendimas“, – į Rusijos Federacijos grasinimus reagavo Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-21 [Žinios trumpai] Lietuva sulaukė oficialaus tiesioginio grasinimo iš Rusijos, Lietuvos URM skelbia savo poziciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Plieno ir juodųjų metalų produkcijos tranzito tarp pagrindinės Rusijos teritorijos ir Rusijos Federacijos Kaliningrado srities per Lietuvą draudimas, yra ne Lietuvos sprendimas, o ES sankcijos Rusijai.

Tai pareiškė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas Gabrielius Landsbergis.

„Pirma, tai ne Lietuvos veiksmai, tai europinės sankcijos, kurios yra taikomos nuo birželio 17 d. Šias sankcijas šiuo metu taiko geležinkeliai, jau informavę savo klientus, kad prekės, kurioms nuo birželio 17 d. taikomos sankcijos, tai yra plienas ir kiti gaminiai, pagaminti iš geležies rūdos, per Lietuvą nebebus įvežami. Tai daroma, konsultuojantis su Europos Komisija“, – pirmadienį, prieš ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Liuksemburge, sakė G. Landsbergis.

Primename, kad Rusijos Federacija akivaizdžiai grasina Lietuvai dėl prekių tranzito į Kaliningrado sritį draudimo. Valdžia sako, kad tranzito draudimas „gali būti labai griežtų ir visiškai teisinių veiksmų pagrindas“.

 

Be to, Rusijos užsienio reikalų ministerija iškvietė Lietuvos laikinąją reikalų patikėtinę Virginiją Umbrasienę. Jai buvo pasakyta, kad jeigu artimiausiu metu krovinių tranzitas į Kaliningrado sritį nebus atnaujintas, Rusija pasilieka teisę imtis veiksmų savo nacionaliniams interesams ginti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(8)
(21)

Komentarai ()