[Žinios trumpai] Turkijoje nukrito slapta atskridęs rusiškas karinis dronas „Orlan-10“ – skelbia, kad čia vykdė specialią misiją (Foto, Video)  ()

Rusų UAV modelis „Orlan-10“ nukrito kalnuose netoli Turkijos miesto Giumiušchanė. Jį aptiko grybaujantys vietos gyventojai. Jie iškvietė policiją. Tai pranešė QHA.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos aviacijos ir gynybos specialisto Ardo Mevlutoglu teigimu, bepilotis orlaivis į šalį galėjo atskristi iš Armėnijos, siekdamas išsiaiškinti situaciją su kariniais daliniais pasienyje.

Į įvykio vietą atvykusios apsaugos pajėgos nustatė, kad maždaug 3 metrų sparnų ilgio UAV yra būtent rusiškos gamybos žvalgybinis neginkluotas modelis „Orlan-10“. Orlaivis išsiųstas į Ankarą apžiūrai.

Turkijos aviacijos ir gynybos specialistas Arda Mevlutoglu mano, kad dronas į Turkiją atskrido iš Armėnijos.

„Gali būti, kad jis išskrido iš Armėnijos žvalgyti mūsų karinių dalinių padėties pasienio zonose, tačiau prarado kontrolę ir nuskrido iki Giumiušchanės. Atstumas nuo Armėnijos sienos iki UAV kritimo vietos yra apie 400 kilometrų", – pažymėjo ekspertas.

 

„Orlan-10“ tipo nepilotuojamas orlaivis Rusijos kariuomenėje plačiai naudojamas kaip žvalgybinis lėktuvas. Mevlutoglu pažymėjo, kad UAV paleidžiamas naudojant paprastą katapultą, „Orlanas“ leidžiasi parašiutu. Jie dažnai buvo naudojami Sirijoje, o dabar – ir Ukrainos teritorijoje.

 

„Orlan-10“, galintis gabenti 6 kg, išvysto maksimalų iki 245 kilometrų per valandą greitį ir gali nuskristi 600 km, ore gali išbūti 16 valandų ir pakilti iki 15 000 metrų.

Ekspertas prisiminė, kad prieš keletą metų „Orlan-10“ jau skrido į Turkiją ir buvo numuštas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()