Kazachstanas sumalė į miltus KSSO ir didžiąją Putino svajonę: „per 22 metus tokių žodžių Putinui į veidą nėra pasakęs joks lyderis“  ()

Dmitrijus Gordonas mano, kad Kazachstano valdžia aiškiai supranta iš Rusijos kylančias grėsmes.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-25 Kazachstanas sumalė į miltus KSSO ir didžiąją Putino svajonę: „per 22 metus tokių žodžių Putinui į veidą nėra pasakęs joks lyderis“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas Ukrainos žurnalistas Dmitrijus Gordonas įvertino prezidento Kasimo-Žomarto Tokajevo pareiškimą dėl vadinamųjų „DLR“ ir „LLR“ nepripažinimo, kurį jis pasakė Sankt Peterburge vykusiame ekonomikos forume dalyvaujant Putinui. 

Televizijos kanale  „Ukraina 24“ analitikas teigė, kad Kazachstano valdžia puikiai žino iš Rusijos kylančias grėsmes:

„Tokia ta diplomatinė mokykla: ramiai, sėdėdamas fotelyje, užsisagstęs švarką viena sagute, ramiai žiūrėdamas į tolį, tiesiog metodiškai, sklandžiai, lygiu sluoksniu tepė Putiną kaip sviestą ant duonos“.

„Tokajevas puikiai supranta, jei Kazachstanas pripažins „DLR“ ir „LLR“, tai rytoj Putinas bus Kazachstano šiaurėje, kur gyvena didžioji dauguma rusakalbių gyventojų, o tada galbūt pasieks ir Kazachstano pietus. Putinas nori sugrąžinti Sovietų Sąjungą“, – sakė žurnalistas. 

Žurnalisto teigimu, Tokajevas, prieš pareikšdamas tokį skambų pareiškimą, pasitelkė Kinijos, JAV ir Didžiosios Britanijos paramą. Šių šalių verslas Kazachstane užima labai stiprias pozicijas.

 

„Per 22 metus, kai Putinas ėjo aukščiausius Rusijos vadovybės postus, tokių žodžių jam į veidą nėra pasakęs joks lyderis", – pridūrė analitikas. 

Gordonas mano, kad Tokajevo pareiškimas yra signalas save vadinančiam Baltarusijos prezidentu Aleksandrui Lukašenkai, Armėnijos premjerui Nikolui Pašinianui ir kitiems posovietinės erdvės lyderiams.

„Manau, kad KSSO galima pamiršti. Putino niekas nebijo, nes pasaulio tvarka labai pasikeitė ", – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(0)
(80)

Komentarai ()