[Žinios trumpai] „Spiegel“: Vokietijos kariai masiškai palieka tarnybą – nesitikėjo, kad karas taip arti ir reikės kariauti  ()

Šių metų sausio-birželio mėnesiais daugiau kaip 500 vokiečių karių atsisakė tęsti tarnybą. Jie pateikė atsistatydinimo prašymus, Rusijai pradėjus plataus masto karą prieš Ukrainą. Apie tai penktadienį, birželio 24 dieną, pranešė Vokietijos leidinys „Spiegel“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nuo sausio iki birželio 2 dienos Federalinis šeimos ir pilietinės visuomenės biuras gavo 533 prašymus dėl atsisakymo atlikti karinę tarnybą“, – rašoma leidinyje.

Žurnalistų cituojama oficiali informacija rodo, kad šis skaičius yra daugiau nei dvigubai didesnis nei praėjusiais metais, kai per tą patį laikotarpį tarnybą paliko 209 asmenys.

Pasak laikraščio, 528 atsistatydinimo pareiškimus pateikė aktyvūs kariai arba rezervistai, o 5 – dar neįstoję į tarnybą. Kaip atsisakymo tarnauti priežastį vokiečiai nurodė tai, kad jie neva „nesitikėjo karinio konflikto“.

Leidinyje taip pat pažymima, kad karo prievolininkai pagal sąžinę gali pasinaudoti karo prievolininko statusu, jei įvedamas šaukimas į kariuomenę, taip pat ir tuo atveju, kai tai būtina valstybės gynybai.

 

Visi karo prievolininkai gali remtis savo sąžinės prieštaraujančiojo statusu tiek karo prievolės atnaujinimo, tiek karinės įtampos ir gynybos atveju.

Anksčiau Vokietijos karinių oro pajėgų vyriausiasis vadas Ingo Gerhartzas sakė, kad NATO šalys turi būti pasirengusios panaudoti branduolinius ginklus kritiniu atveju.

Prieš tai Vokietijos žiniasklaida pranešė, kad Vokietijos vyriausybė priešinasi tam, kad Ispanija perduotų Ukrainai tankus „Leopard 2“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(20)
(87)
(-67)

Komentarai ()