Baltijos jūroje pirmą kartą išbandytas lazerinis ginklas  ()

Vokietijos karinių jūrų pajėgų „Baden-Württemberg“ klasės fregata „Sachsen Anhalt“ Baltijos jūroje pirmą kartą išbandė lazerinį ginklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021 m. bendra įmonė (ARGE), kurią sudaro „MBDA Deutschland“ ir „Rheinmetall Waffe Munition“, buvo įsteigta tam, kad sukurtų, integruotų ir vykdytų lazerinio ginklo demonstratoriaus bandymus jūrinėje aplinkoje. „MBDA Deutschland“ yra atsakinga už bandymų stebėjimą, valdymo pultą ir lazerinio ginklo demonstratoriaus sujungimą su valdymo ir kontrolės sistema.

Tuo tarpu „Rheinmetall“ yra atsakinga už lazerinio ginklo pabūklą, spindulio nukreipimo sistemą ir lazerinio ginklo demonstratoriaus aušinimą bei integravimą į projektą.

„Sachsen-Anhalt“ (F224) yra trečioji Vokietijos karinių jūrų pajėgų „Baden-Württemberg“ klasės fregata. Ją suprojektavo ir pastatė bendra „Thyssen-Krupp“ ir „Lürssen“ įmonė „ARGE F125“.

Tokios fregatos pirmiausia skirtos mažo ir vidutinio intensyvumo operacijoms jūroje, kur turėtų teikti taktinę ugnies paramą, asimetrinių grėsmių kontrolę jūroje ir paramą specialiosioms pajėgoms. Tokio laivo įgulą vidutiniškai sudaro 150 jūreivių – nors jų skaičius gali keistis priklausomai nuo misijos.

 

„Baden-Württemberg“ klasės fregatos turi dešimt ginklų, skirtų gynybai nuo oro ir antžeminių taikinių. Laivai taip pat apginkluoti nemirtinais ginklais – pavyzdžiui, vandens patrankomis ir prožektoriais, skirtais neprovokaciniam atgrasymui ir gynybai.

Be pajėgumų, kuriuos gali suteikti laivo sraigtasparnis (-iai), kovos su povandeniniais laivais jutikliai į platformą integruoti nebuvo, o laivo oro gynybos pajėgumai apsiriboja santykinai trumpo nuotolio taškinės gynybos sistemomis.

Parengta pagal „Navy Recognition“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai ()