Kyla naujas skandalas: Vokietija blokuoja visos ES finansinę pagalbą, Ukrainą defoltas gali ištikti jau šį rudenį – milžiniški pinigai reikalingi tuojau pat  (1)

Vokietija blokuoja 9 mlrd. eurų pagalbos paketą, kuris yra pagrindinė ES paramos Ukrainai forma, rašo Italijos laikraštis „Corriere della Sera“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys primena, kad birželio pabaigoje siūlymui padėti Ukrainai pritarė visi ES valstybių narių vadovai. Pagal paramos projektą Kyjivui numatyta suteikti beveik beprocentę paskolą, kurios terminas yra 25 metai.

Komisija pati pritrauks lėšų, išleisdama rinkoje skolos vertybinius popierius su Europos valstybių garantija. Tačiau Vokietija, didžiausia ir solidžiausia šios formos euroobligacijų garantė, elgiasi nenuosekliai: iš pradžių sutikusi, dabar nenori imtis konkrečių veiksmų.

Kaip rašo „Corriere della Sera“, Vokietijos finansų ministras Christianas Lindneris nepatenkintas tuo, kad Briuselis imasi schemos, kaip finansuoti Ukrainą visos Europos skolos sąskaita. Todėl kol kas Vokietija patvirtino tik pirmąją vieno milijardo dalį, kurią Kyjivas turėtų gauti liepos mėnesį.

 

Tuo tarpu laikas bėga, Kyjivas teigia, kad jam reikia 5 mlrd. dolerių pagalbos per mėnesį, ir atsiranda galimybė, kad rugsėjį Ukraina nesumokės 900 mln. eurų užsienio skolos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(15)
(-10)

Komentarai (1)