[Žinios trumpai] Vengrijos užsienio reikalų ministras apkaltino Ukrainą karo kurstymu Europoje  (10)

Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijártó pareiškė, kad Vengrijos vyriausybė neturi nesutarimų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat jis mano, kad Ukrainos interesas – į karą įtraukti kuo daugiau šalių. Peteris Szijártó tai sakė duodamas interviu „Index“.

„Neturime nesutarimų su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu. Jis yra ukrainietis, o mes atstovaujame Vengrijos interesams. O koks yra Ukrainos interesas? Į šį konfliktą įtraukti kuo daugiau šalių, bent tiekiant ginklus. Kita vertus, mes suinteresuoti likti nuošalyje nuo šio konflikto ir kuo labiau sumažinti galimybę patekti į karinę situaciją“, – sakė Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Jis pripažino, kad Vengrijos ir Ukrainos santykiai buvo įtempti dar prieš prasidedant plataus masto karui, tačiau, anot P. Szijártó, po vasario 24-osios Vengrijoje „įtampą sukėlusios temos buvo išbrauktos iš darbotvarkės“.

P. Szijártó taip pat dar kartą patvirtino Vengrijos pasirengimą tapti Ukrainos ir Rusijos Federacijos taikos derybų platforma. Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministerija tokį pasiūlymą pavadino cinišku, atsižvelgdama į jos atsisakymą remti sankcijas Rusijos Federacijai ir daugybę prieštaringų Vengrijos valdžios pareiškimų.

 

Vengrijos ministras taip pat sakė, kad yra mažai tikėtina, jog  karas greitai baigsis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(32)
(-29)

Komentarai (10)