[Žinios trumpai] Rimtos pasekmės grėstų ne tik Ukrainai: kas būtų, jeigu Putinui pavyktų atkirsti Ukrainą nuo Juodosios jūros  ()

Rusija nori visiškai atkirsti Ukrainą nuo Azovo ir Juodosios jūrų, kad galėtų smogti šalies ekonomikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos vadovybė nusprendė visiškai atkirsti Ukrainos prieigą prie jūros. Tuo tikslu įsibrovėliai nori užgrobti visą Ukrainos pakrantę nuo Donecko srities iki sienos su Rumunija.

Ekspertai netiki, kad Rusijos armija sugebės įgyvendinti Putino svajones. Tačiau jie nusprendė apsvarstyti tokį scenarijų, kad suprastų, kaip tai kels grėsmę pačiai Ukrainai.

Jei šis planas išsipildytų, Maskva suduotų rimtą smūgį Ukrainos ekonomikai ir prekybai. Tuo pat metu visos pietinės Ukrainos pakrantės užėmimas Rusijos Federacijai suteiktų sausumos koridorių ne tik su okupuotu Krymu, bet ir su Padniestre. Būtent ten yra Rusijos karinė bazė.

Kartu nereikėtų pamiršti, kad šiandien visi Juodojoje jūroje esantys Ukrainos uostai yra visiškai blokuojami Rusijos Federacijos. Ir visi uostai Azovo jūroje užimti.

Ne taip seniai JAV prezidento administracija įsakė senatoriams parengti Juodosios jūros regiono strategiją. Rusijos invazijos į Ukrainą fone šis regionas gali tapti „kritiniu“ visos Europos ir NATO šalių saugumui. Ukrainos gynybos ministerija taip pat neatmetė Putino planų visiškai užgrobti pietinę šalies pakrantę, siekiant atkirsti Ukrainos jūrų kelius.

 

Tokiu atveju Ukrainos grūdai ir kitos žemės ūkio kultūros bei bendrai prekės negalėtų būti išgabentos iš Ukrainos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(10)
(-7)

Komentarai ()