[Žinios trumpai] Baškirijos pareigūnas perspėja dėl didelio masto sukilimų Rusijos Federacijoje  ()

„Žemių telkimas“ Rusijai gali virsti didelio masto sukilimais, kurie gali tapti separatistinio pobūdžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai prognozuoja buvęs Baškirijos administracijos pareigūnas ir politikos analitikas Abbasas Galiamovas.

Tiesa ta, kad liepos mėnesį Kremlius patvirtino planus užgrobti Donbasą ir kitus Ukrainos regionus. Nors iš pradžių V. Putinas kalbėjo tik apie „pagalbą“ ORDLO. Vėliau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paskelbė apie „specialiosios operacijos“ plėtrą, o okupuotos Ukrainos kuratorius Kirijenka pradėjo keliones po užgrobtas teritorijas.

Galiamovas mano, kad Kirijenkos ir Lavrovo veiksmai iš tikrųjų atveria Pandoros skrynią. Aukščiausi vadovai turi suprasti, kad jų agresyvi politika gali atsigręžti prieš pačią Rusiją: jie okupuoja svetimas žemes, pažeisdami pagrindinį valstybių teritorinio vientisumo principą. Tokiu būdu Rusijos valdžia „atima iš savęs argumentus būsimuose ginčuose su savo separatistais“. Šis pavyzdys galėtų būti kibirkštis prie jau kurį laiką dūmijančios parako statinės.

 

Politologas pažymi, kad Rusijos respublikose karas vertinamas kitaip nei Maskvoje. Už tūkstančių kilometrų nuo Rusijos sostinės žmonės tiki, kad rusai užpuolė ukrainiečius ir etniniu pagrindu naikina visą tautą. Tai dar vienas įrodymas, kad „tai yra imperinė tauta“, nuo kurios geriau laikytis atokiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(73)
(2)
(71)

Komentarai ()