Perspėjo, kad DNR pagalba kuriamas toks ginklas, kuris gali sužlugdyti JAV, sukelti badą, visiškai suardyti logistiką  ()

JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto narys perspėjo, kad kuriami biologiniai ginklai, naudojantys taikinio DNR, kad nužudytų tik tą asmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV atstovas Jasonas Crow iš Kolorado penktadienį kalbėjo Aspeno Saugumo forume ir perspėjo amerikiečius per daug nerūpestingai nesidalinti savo DNR su privačiomis firmomis dėl artėjančio naujo tipo ginklo pasirodymo.

„Galite nusitaikyti biologiniu ginklu, kuris tą asmenį nužudys, išneš iš mūšio lauko arba padarys neveiksmingu“, – sakė J. Crow.

„Galite paimti kažkieno DNR, žinote, paimti jo medicininį profilį“, – pridūrė jis.

Atsižvelgiant į tai, kad DNR tyrimų paslaugos yra paplitusios, ir klientai savanoriškai dalijasi savo genetiniais žemėlapiais su įmonėmis, kad sužinotų daugiau apie savo protėvius ir sveikatą, kongresmenas teigė, jog tai kelia nerimą, nes šie ginklai yra kuriami. Nors „23andMe“ ne kartą tvirtino, kad neparduoda savo klientų asmeninės informacijos, ji yra viena iš daugelio DNR įmonių, kurios tai padarė paprašius policijai.

Būdamas Senato ginkluotųjų pajėgų komiteto narys, JAV senatorius Joni Ernst iš Ajovos teigė, kad JAV priešai gali panaudoti tokius DNR biologinius ginklus, kad dideliu mastu atakuotų maisto tiekimą. J. Ernst perspėjo, kad ginlas gali būti modifikuotas taip, kad nusitaikytų į tam tikrus kritiškai svarbius ūkinius gyvūnus, dėl to atsirastų jų stygius, maisto nepriteklius bei silpnėtų populiacijos.

„The Washington Examiner“ paskelbė straipsnį, kuriame išsamiai aprašoma, kaip paprasta būtų sukurti biologinius ginklus, panašius į J. Crow reklamuojamus, naudojant privačius duomenų rinkinius.

 

Straipsnyje aprašyta, kaip taikinio DNR arba artimo taikinio giminaičio DNR gali būti paimta ir panaudota kuriant biologinį ginklą, kuris galėtų būti panaudotas tik prieš tą konkretų asmenį. Tokios technologijos galėtų įgalinti itin tikslingas žmogžudysčių programas ir tuo pačiu apsunkinti žudikų paiešką.

Kuriant ginklus, skirtus konkrečiai tam tikros rūšies ūkio gyvūnams ar produktams, panaši technologija gali būti panaudota ir prieš JAV žemės ūkį. Tai gali sukelti badą ir sužlugdyti JAV, susidūrus su priešiškais konkuruojančios Rusijos ar Kinijos veiksmais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(5)
(4)

Komentarai ()