[Žinios trumpai] Pelosi Taivane: kaip SPAR19 tapo labiausiai sekamu visų laikų skrydžiu, kurį stebėjo milijonai (Foto)  ()

Kai JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi JAV oro pajėgų lėktuvas SPAR19 nusileido Taivane, jis tapo labiausiai sekamu visų laikų skrydžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV oro pajėgų lėktuvas SPAR19 skrido iš Kvala Lumpūro Sultono Abdul Aziz Shah oro uosto (SZB) į Songshan oro uostą (TSA) Taipėjuje, įveikdamas beveik 2 000 mylių. Pranešama, kad jį visame pasaulyje sekė daugiau nei 708 000 žmonių.

 

Skrydžio radarų duomenys parodė, kad per septynias valandas trukusį skrydį iš Kvala Lumpūro į Taipėjų iš viso bent dalį skrydžio stebėjo 2,92 mln. žiūrovų.

JAV anksčiau nesureikšmino N. Pelosi vizito, tačiau staiga buvo pranešta, jog JAV Atstovų Rūmų pirmininkė išvyko į Taivaną, kai N. Pelosi ir jos delegacija antradienį paliko Malaizijos sostinę Kvala Lumpūrą ir skrido į rytus link Borneo salos, aplenkdami ginčytiną Pietų Kinijos jūrą.

„Flightradar24“ duomenimis, SPAR19 skrydį į Taipėjų internete tiesiogiai nuolat stebėjo 300 000 vartotojų. Taivano naikintuvai lydėjo N. Pelosi lėktuvą paskutiniame kelionės etape, Kinijai pradėjus karines pratybas netoli Taivano esančiame regione.

 

Remiantis pranešimais, SPAR19 yra modifikuotas Boeing 737, dabar vadinamas Boeing C-40C. Jis užtikrina saugius JAV lyderių skrydžius visame pasaulyje ir skraidina JAV kabineto ir Kongreso vadovus. Lėktuvo korpusas toks pat kaip komercinio Boeing 737-700,  jame integruota GPS ir skrydžių valdymo sistema.

Lėktuve yra poilsio zona su miegamosiomis vietomis, su verslo klasės sėdimomis vietomis ir darbo stalais, jis yra žinomas kaip „biuras danguje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()