Karas Taivane tik iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip beprotybė: yra net kelios priežastys, kodėl Xi Jinpingui jis būtų naudingas  ()

Kinijos lyderis Xi Jinpingas nori pažeisti Centrinio komiteto vidaus taisykles ir šį rudenį būti perrinktas trečiai kadencijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinis Kinijos komunistų partijos centrinio komiteto generalinis sekretorius Xi Jinpingas suinteresuotas būti išrinktas trečiai kadencijai. Tačiau tai pažeistų Kinijoje galiojančias taisykles. Situaciją gali išgelbėti išorinė grėsmė ar karas.

Ukrainos „Balso“ frakcijos liaudies deputatas Jaroslavas Železniakas paaiškino, kas vyksta Kinijoje ir kodėl padėtis Taivane išlieka labai sprogi.

2022 m. lapkritis bus pirmasis mėnuo, kai Kinijos demografija pradės trauktis ir senti. Šis procesas turės įtakos ekonomikos sulėtėjimui.

Kinijoje yra viena mega sfera – privataus būsto statyba ir visokie dideli infrastruktūros projektai. Prieš metus antras pagal dydį Kinijos vystytojas „Evergrande“ paskelbė apie įsipareigojimų nevykdymą. Dabar šalis vis dar turi problemų, susijusių su maždaug 300 milijardų dolerių išmokėjimu.

Tačiau kaip „Evergrande“ bankrotas paveikė kitas sritis, nežinoma, nes Kinijos ekonomika uždaryta.

Tačiau „The Economist“ rašo, kad Kinijoje prasidėjo masinis būsto paskolų nemokėjimas, nes jis nestatomas, o dabar krizė ne tik statybose, bet ir bankiniame sektoriuje. Skaičių vėl nėra, bet žinoma, kad daugelio kinų indėliai yra užšaldyti. Situacija taip išplito, kad tankai įvažiavo į Rizhao miestą, kad nuslopintų indėlininkų protestus.

Infrastruktūros statyba finansuojama iš biudžeto. Šioje srityje bendra skola siekia daugiau nei 8 trilijonus dolerių.

Anksčiau išlaidos buvo padengiamos delspinigiais dėl parduodamos žemės gyvenamųjų namų plėtrai, o dabar niekas nebestato.

 

Vietos valdžia dengia didžiąją dalį socialinių išlaidų kinams ir dabar turi daugiau nei 8 trilijonus dolerių skolos.

Atsidūręs tokioje keblioje situacijoje, Xi Jinpingas nori pažeisti partijos vidaus taisykles ir šį rudenį būti perrinktas trečiai kadencijai. Politikas atsidūrė sau nepalankioje situacijoje, bet jau įsitvirtino autokratijoje.

„Ir čia, kaip jiems patinka autokratijose, padėjo kažkokia išorinė grėsmė ar karas. Ir šiuo metu mes grįžtame prie to, kad Atstovų rūmų pirmininkė N. Pelosi Taivane lankėsi didžiausiu JAV valstybiniu vizitu nuo 1997 metų...“ – apibendrino Železniakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()