Kas bus su Taivanu, išvykus N. Pelosi? The „Washington Post“ pateikė niūrią prognozę  ()

Po Nancy Pelosi išvykimo Taivanas susiduria su tikra krize.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žurnalistų teigimu, JAV ir Kinija padidins konkurencijos intensyvumą, o tarp jų bus Taivanas. Pekinas pradės nuo sankcijų ir kibernetinių atakų prieš salą.

Taivanas išgyvena rimtą krizę ir santykių su Kinija paaštrėjimą, kai iš salos išvyko JAV Kongreso Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi. Tai rašoma amerikiečių laikraščio „The Washington Post“ vedamajame straipsnyje.

Netolimoje ateityje Kinijos valdžia ir karinė vadovybė išvengs tiesioginės konfrontacijos. Pekinas pirmiausia sutelks dėmesį į sankcijas Taivano ekonomikai. Turėtume tikėtis suaktyvėjusių kibernetinių atakų ir salos informacinės blokados, rašoma straipsnyje.

Kai kurie JAV pareigūnai mano, kad Kinijos vadovybėje yra kontingentas, norintis pasinaudoti Pelosi kelione kaip pretekstu pakeisti status quo tarp Kinijos ir Taivano, rašo straipsnio autorius Džonas Roginas.

„Kinija turi labai platų įrankių asortimentą, skirtą pakenkti Taivanui. Jei Kinija mato priešininko klaidą, ji dažnai agresyviai įsikiša, norėdama pasinaudoti. Turbūt verta to laukti ateityje“, – laikraščiui sakė vienas iš JAV prezidento administracijos atstovų.

 

Teigiama yra tai, kad pernelyg didelis Pekino reagavimas į Pelosi vizitą sumažins tiek Taivano, tiek kitų šalių priklausomybę nuo Kinijos.

„Pekino ekonominės prievartos naudojimas ir karinė agresija laikui bėgant tik stiprės. Turi suaktyvėti tarptautinės pastangos paremti Taivaną kariniu būdu, ekonomiškai ir diplomatiškai“, – apibendrino straipsnio autorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(3)
(13)

Komentarai ()