[Žinios trumpai] Po susitikimo Sočyje Erdoganas pereina į Putino pusę? Ankara skelbia šokiruojantį pranešimą  ()

Ankara ragina „neignoruoti“ Rusijos, kad ji užbaigtų karinį konfliktą Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano susitikimo Sočyje su Kremliaus vadovu Vladimiru Putinu Ankara provokuojančiai pareiškė apie Rusijos pradėtą ​​karą Ukrainoje. 

Pirmasis Turkijos vadovo padėjėjas Fahrettinas Altunas mano, kad tarptautinė bendruomenė negalės užbaigti karinio konflikto Ukrainoje, „jei ignoruos Rusijos Federaciją“, praneša  „Reuters“ .

Erdogano padėjėjo teigimu, karas Ukrainoje turėtų baigtis taikos susitarimu, kuris turi būti pasiektas diplomatijos būdu . Kaip šalių gebėjimo derėtis pavyzdį pašnekovas paminėjo susitarimą dėl Ukrainos grūdų eksporto deblokavimo, taip pat pažymėjo, kad šis susitarimas liudija veiksmingą Turkijos tarpininkavimo vaidmenį.

Tuo pat metu Altunas sakė, kad kai kurie Turkijos draugai (turbūt turėdamas omenyje Vakarų šalis) „nenori karo Ukrainoje pabaigos ir lieja krokodilo ašaras“ . Tokios šalys esą bando sumenkinti Turkijos pusės norą užmegzti dialogą tarp Ukrainos ir Rusijos, tačiau R. T. Erdogano padėjėjas nepatikslino, apie kurias valstybes jis kalba.

 

Erdoganas, susitikęs su Putinu Sočyje, patvirtino manantis, kad „grūdų sandoris“ sukuria palankias sąlygas platesnėms Kijevo ir Maskvos deryboms. Turkijos vadovas dar kartą paskelbė apie Stambulo pasirengimą surengti Ukrainos ir Rusijos prezidentų susitikimą. 

Pasak Erdogano, jis nuo pat pradžių pareiškė, kad Rusijos ir Ukrainos kare „negali būti nugalėtojo“. Turkijos prezidentas pažadėjo toliau skatinti dialogą su Maskva visose srityse, „siekiant regioninio ir pasaulinio stabilumo“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(42)
(-38)

Komentarai ()