Kremlius klykia iš džiaugsmo – sveikina „saviškio“ perrinkimą į Tarptautinės šachmatų organizacijos vadovo postą: nugalėjo ukrainietį  ()

Buvusio Rusijos premjero pavaduotojo perrinkimas Tarptautinės šachmatų federacijos (FIDE) vadovu yra Maskvos „pergalė“, sekmadienį pareiškė Kremlius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arkadijaus Dvorkovičiaus perrinkimas FIDE prezidentu buvo „akivaizdžiai labai gera žinia ir labai reikšminga pergalė“, Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą citavo naujienų agentūra TASS.

„Tai labai šaunu. Tai svarbi organizacija, turinti daug darbo, ir tikimės, kad Dvorkovičiui šis darbas pasiseks“, - sakė Peskovas.

Varžybose dėl aukščiausio FIDE posto 50-metis Dvorkovičius, 2012–2018 metais ėjęs ministro pirmininko pavaduotojo pareigas, nugalėjo Ukrainos varžovą, didmeistrį Andrių Barišpolecą, kuris apkaltino jį būnant Maskvos „karo mašinos“ dalimi.

Tačiau triuškinama dauguma – 157 iš 179 nacionalinių šachmatų asociacijų – balsavo už jo perrinkimą per susirinkimą Indijoje.

Barišpolecas, metęs iššūkį Dvorkovičiui su danu Peteriu Heine Nielsenu, pasaulio čempiono norvego Magnuso Carlseno treneriu, surinko tik 16 balsų.

Daugeliui Rusijos pareigūnų buvo pritaikytos sankcijos nuo to laiko, kai Maskva vasarį išsiuntė karius į Ukrainą, o Rusijos atstovams uždrausta dalyvauti daugybėje tarptautinių sporto valdymo organų.

50 metų Dvorkovičius, kuris pirmą kartą buvo išrinktas FIDE prezidentu 2018 metais, atrodė, kad sukritikavo Rusijos puolimą Ukrainoje kovo mėnesį, sakydamas, kad „jo mintys yra su Ukrainos civiliais“.

 

Tačiau po neigiamo atsako, kurį sukėlė šios pastabos Rusijoje, jis puolė keisti nuomonę, sakydamas, kad „nėra vietos nacizmui ar kai kurių kitų šalių dominavimui“.

Istoriškai Rusija turėjo didžiulę įtaką šachmatų pasaulyje nuo sovietinių laikų, kai žaidimas buvo viena iš daugelio komunistinio bloko ir Vakarų konfrontacijos sričių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(7)
(-7)

Komentarai ()