Dar neregėtas precendentas! Pirmoji Europos šalis pripažino Rusiją terorizmo rėmėja: skelbiamas oficialus pareiškimas ir ribojimai  (2)

Latvijos užsienio reikalų ministerija pranešime skelbia: bus keičiami Latvijos teisės aktai, pagal kuriuos respublikos gyventojai, įgiję Rusijos pilietybę, turės išvykti iš valstybės teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Latvija pripažino Rusiją valstybine terorizmo rėmėja. Latvijos parlamentas patvirtino pareiškimą dėl tikslinių karinių išpuolių ir Rusijos kariuomenės žiaurumų prieš civilius Ukrainoje.

Tai praneša naujienų agentūros, remdamosi Latvijos Seimo spaudos centru.

„Rusija daugelį metų įvairiais būdais – tiesiogiai ir netiesiogiai – rėmė ir finansavo teroristinius režimus ir organizacijas kaip didžiausia ginklų tiekėja Assado režimui Sirijoje ir kaip kaltininkė, pavyzdžiui, Skripalių šeimos apnuodijimo ar numuštas skrydis MH17“, – sakoma Parlamento Užsienio reikalų komiteto pirmininko Richardso Kohlso pranešime.

Latvijos parlamentarų pareiškime pabrėžiama, kad nuo 2022 metų vasaros tarptautinės žmogaus teisių organizacijos užfiksavo daugybę karo nusikaltimų ir žiaurumų, kuriuos Rusijos kariai įvykdė prieš Ukrainos civilius gyventojus, įskaitant kankinimus, prievartavimą, žudynes ir masinius civilių sulaikymus vadinamuosiuose filtravimo centruose, taip pat masines ukrainiečių deportacijas.

Latvijos užsienio reikalų ministerija taip pat išplatino pranešimą: bus keičiami Latvijos teisės aktai, pagal kuriuos respublikos gyventojai, įgiję Rusijos pilietybę, turės išvykti iš valstybės teritorijos.

 

Eksperto Anatolijaus Nesmijano teigimu, Latvija kuria apsaugą nuo „pasų platinimo“.

„Tokia priemonė gali pasirodyti itin efektyvi, bet jei Latvijos pavyzdžiu paseks buvusios Sovietų Sąjungos šalys, tai visi, vienaip ar kitaip gavę Rusijos pasą, bet gyvenantys šių šalių teritorijoje, susidurs su klausimu: atsisakyti paso ar vykti į Rusiją“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(288)
(2)
(286)

Komentarai (2)