[Žinios trumpai] Rusijoje prasidėjo tikras pamišimas: paskelbtas skandalingas draudimas buriatams – artėjama link tikro fašizmo?  (3)

Rusijos Irkutske vietinių tautų atstovams uždrausta bendrauti gimtąja kalba net tarpusavyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Irkutske vietinių tautų atstovams uždrausta bendrauti gimtąja kalba net ir tarpusavyje.

Viename iš buriatų grupių socialiniame tinkle buvo paskelbta nuotrauka su skelbimu, pakabintu ant Irkutsko valgyklos lauko durų, kuriame reikalaujama kalbėti tik rusiškai. Draudžiama bendrauti buriatų kalba, taip pat kitomis tautinių mažumų kalbomis.

Ši žinia sukėlė skandalą socialiniuose tinkluose. Nepaisant to, kad Ukrainoje, svetimame ir beprasmiškame kare, žūsta šimtai buriatų, tuvių, dagestaniečių, čečėnų, Rusijoje jie vis tiek nelaikomi žmonėmis, rašo „Sejatel vetra“, „Telegram“ kanale.

„Vienoje Irkutsko valgykloje, ant durų, atsirado skelbimas. Vietinių tautų atstovams draudžiama bendrauti gimtąja kalba, net ir tarpusavyje. Tuo pačiu metu jie siunčiami myriop už tūkstančių kilometrų į Ukrainą, suradus pretekstą, kad ten kažkam draudžiama kalbėti rusiškai“.

„Akivaizdu, kad denacifikuoti reikia ne tą šalį“, – rašoma pranešime.

Ukrainos žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis savo „Telegram“ kanale rašo, kad Rusijos viduje susidarė nesuprantama situacija, ypač žeminamos tautinės mažumos ir jų interesai.

„Man visiškai nesuprantama situacija. Žmonės, kurie Rusijoje patiria nuolatinį žeminimą, kurie praktiškai oficialiai laikomi antrarūšiais piliečiais, užuot kovoję už savo teises, pareigingai važiuoja kariauti į tolimą, jiems visiškai svetimą Ukrainą už rusų nacionalistų idėjas“.

 

„Aišku, dauguma keliauja dėl pinigų. Bet, galų gale, jie juk turi turėti bent kažkiek pasididžiavimo“, – pažymi Kazanskis.





Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(1)
(31)

Komentarai (3)