[Žinios trumpai] Baltarusija paskelbė stebinantį pareiškimą: pasiruošusi bendradarbiauti su NATO, tik yra viena sąlyga  (1)

Baltarusija yra pasirengusi bendradarbiauti su NATO, tačiau atsižvelgdama į tai, kad Rusija yra strateginė Minsko sąjungininkė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Respublikos gynybos ministerijos padėjėjas Valerijus Revenko išvakarėse pripažino, kad Minskas neprieštarauja bendradarbiavimui su NATO kai kuriose srityse. Kartu jis taip pat pareiškė, kad Aljansas turėtų atsižvelgti į tai, kad Rusija buvo ir išliks strategiškai svarbi Baltarusijos Respublikos sąjungininkė.

Rugpjūčio 10 d. V. Revenko davė interviu kanalui „VoenTV“, kuriame paskelbė apie naują Baltarusijos poziciją NATO atžvilgiu.

Pasak jo, Baltarusijos Respublika yra labai svarbioje geostrateginėje padėtyje, kai šalis praktiškai yra apsupta NATO. Nuo to nepabėgsi ir būtina taikstytis, todėl Minskui reikia galvoti apie naudingų santykių su Aljansu užmezgimą. Tačiau NATO taip pat neturėtų pamiršti, kad Minskas draugauja su Maskva. Jei Aljansas bus patenkintas šia sąjunga ir jie bus pasirengę bendradarbiauti su Baltarusijos Respublika, Minskas tuo tik džiaugsis.

V. Revenko priminė, kad dar visai neseniai Baltarusijos Respublika ir NATO bendradarbiavo taikos palaikymo ir kalbotyros srityse.

Tuo pat metu A. Lukašenka ir toliau remia Rusijos Federaciją jos kare prieš Ukrainą. Diktatorius suteikė Rusijos kariuomenei savo teritoriją invazijai į Ukrainą vasario 24 d., taip pat aerodromus aviacijos smūgiams Ukrainos teritorijoje. Vienas iš tokių oro uostų yra Zjabrovka, kur neseniai buvo girdėti sprogimai.

 

Rugpjūčio 11 d. Baltarusijos Respublikos gynybos ministerija pranešė, kad aerodrome susidarė ekstremali situacija ir užsiliepsnojo vienas karinės technikos vienetas. Vietiniai „Telegram“ kanalai rašo, kad Zjabrovkos aerodrome yra apie 10 vienetų S-300/400 sistemų, taip pat joms skirtų sviedinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(9)
(31)
(-22)

Komentarai (1)