[Žinios trumpai] Rusijoje kosminiu greičiu baigiasi karinė psichozė - pavojingai artėjama prie socialinio sprogimo  (1)

Rusijos Federacijoje mažiau žmonių domisi vadinamąja „specialia operacija“ Ukrainoje, karinė psichozė atslūgsta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Levados centras“ (nepriklausoma sociologinių tyrimų grupė) atskleidė, kad labai smarkiai sumažėjo Rusijos piliečių susidomėjimas karu Ukrainoje. Tai rodo, kad karinė psichozė Rusijos visuomenėje mažėja.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo Rusijos politikos apžvalgininkas Abbasas Gallyamovas.

Kovo mėnesį, paklausti, kokius 4 savaičių įvykius jie prisimena labiausiai, 75 % apklaustų rusų nurodė „specialiąją operaciją“. Balandžio mėnesį tokių žmonių sumažėjo iki 63 %, gegužę iki 42 %, liepą iki 32 %.

Dinamika įspūdinga. Toks susidomėjimo praradimas, tikino A. Gallyamovas, nėra geras signalas Kremliui. Be pergalių frontuose, „specialioji operacija“ pradėjo sparčiai prarasti paramą.

„Susidomėjimo praradimas bet kokia tema yra pirmoji ir paprasčiausia opozicijos forma. Paprastai pasaulietis negali iš karto paprieštarauti tam, ką vakar palaikė. Pirmiausia jis tiesiog atsitveria nuo problemos. Pastato tokią kinišką sieną savyje, ignoruoja. Paskui po kiek laiko grįžta prie jos, bet su kiek kitokia nuotaika. Iš pradžių atrodo, kad jis nustebęs: sako, ar vis dar kovojame? Ką?“ – sakė Rusijos ekspertas.

 

Jis pažymėjo, kad sociologiją Rusijoje visiškai sunaikino Kremlius, todėl neįmanoma žinoti tikrosios nuotaikos. Tačiau apytikslę situaciją galima nustatyti pagal netiesioginius ženklus. Sumažėjęs susidomėjimas yra vienas iš tokių ženklų.

„Neįvardinti nė vieno įvykio, susijusio su karu, respondentui yra neišmatuojamai lengviau, nei tiesiai pašnekovui pasakyti, kad jis nepritaria šiam karui“, – tvirtino A. Gallyamovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(42)
(0)
(42)

Komentarai (1)