Medvedevas skelbia kosminius skaičius Vokietijai – vokiečiams siūlo plauti tik keturias kūno dalis (Foto)  (3)

„Vokietijoje prausiasi tik Scholzas“: Medvedevas išjuokė Europą dėl kylančių dujų kainų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojas, buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas išjuokė dujų kainų kilimą Europoje, sakydamas, kad dėl kuro brangimo tarp Vokietijos gyventojų „visiškai nusiprausė“ tik kancleris Olafas Scholzas.

Apie tai Rusijos politikas savo „Telegram“ kanale rašė pirmadienį, rugpjūčio 22 d.

Visų pirma D. Medvedevas pažymėjo, kad šiandien dujų kaina Europoje siekia 2 800 dolerių už 1000 kubinių metrų, todėl jie priversti imtis priemonių dujoms taupyti.

„Atrodo, kad tik Scholzas, kuris ieško dujų Kanadoje, yra visiškai nusiprausęs“, – rašė Rusijos pareigūnas.

Medvedevas pripažino, kad iki metų pabaigos dujų kaina Europoje gali siekti 3-4 tūkstančius dolerių už 1000 kubinių metrų.

Pažymėtina, kad liepą internautai išplatino netikrus viešųjų paslaugų pranešimus, kuriuose Vokietijos gyventojams siūloma nusiplauti tik keturias kūno dalis, siekiant taupyti dujas ir taip „supykdyti Putiną“.

Paaiškėjo, kad atitinkama nuotrauka iš pradžių pasirodė vokiečių kalba „Twitter“ profilyje balandžio 24 dieną su prierašu: „2 metus reikėjo plauti rankas, kad nesukeltum pavojaus močiutei! Dabar pakanka 4 kūno dalių duše, kad suerzintum Putiną ir darytum įtaką karui! Nuostabu, koks paprastas tapo šis pasaulis!“

 

 

 

Šis paveikslėlis paskatino publikacijas prorusiškose socialinių tinklų paskyrose, kurios liepos viduryje pradėjo skleisti informaciją, kad „Vokietijoje dėl Rusijos blogio vokiečiams siūloma mažiau praustis“, rašo projektas „StopFake“.

Prisiminkite, kad liepos pabaigoje Vokietijos valdžia kreipėsi į namų ūkius ir pramonę ragindama taupyti dujas, atsižvelgiant į sumažėjusį dujų tiekimą iš Rusijos. Taip pat rašėme apie tai, kaip ES valstybės narės susitarė savanoriškai sumažinti dujų suvartojimą 15 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(19)
(-12)

Komentarai (3)