Iš kosmoso pradėjo kristi raketų dalys, ūkininkai skundžiasi, kad teks vaikščioti su šalmais - kas vyksta? (Video)  (1)

Australijos ūkininkai nuolat randa „SpaceX“ šiukšles, kurios nukrito į jų žemę, tačiau bent jau paskutinis ūkininkas, radęs įrenginio gabalą, turi gerą humoro jausmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša Australijos transliuotojas „ABC News“, galvijų augintojas Jordanas Hobbsas sakė manantis, kad stačiakampė metalinė plokštė, kurią rado šerdamas savo karves rugpjūčio 13 d., buvo „šiukšlė“, kurią jis ketino „išmesti į šiukšlių dėžę“.

Tačiau atlikęs kai kuriuos tyrimus, J. Hobbsas pradėjo domėtis, ar nuolaužos, kurias rado netoli savo Naujojo Pietų Velso aptvaro, galėjo būti išmestos iš to paties „SpaceX Crew Dragon“ erdvėlaivio, kuris liepos pradžioje vėl pateko į Žemės atmosferą.

Jis susisiekė su Australijos nacionalinio universiteto astrofiziku Bradu Tuckeriu, kuris naujienų transliuotojui pasakė, kad „atrodė neabejotina“, kad nuolaužos buvo iš to paties erdvėlaivio.

Praėjus vos kelioms dienoms po to, kai australų transliuotojas pranešė apie du ankstesnius „SpaceX“ šiukšlių gabalus, nukritusius į kitą ūkį praėjusį mėnesį, kitas Naujojo Pietų Velso Sniego kalnų gyventojas pateikė nuotrauką su trečia keista metalo plokšte, kuri, atrodo, yra iš tos pačios „Crew Dragon“ kapsulės.

Aptariama kapsulė „Crew-1“ buvo pirmoji „SpaceX“ 2020 m. lapkritį paleista kapsulė, nugabenusi keturis astronautus į Tarptautinę kosminę stotį. Kapsulės korpusas buvo išmestas prieš vėl patenkant į Žemės atmosferą – tai būtinas ir suplanuotas manevras, padedantis laivui sugrįžti į žemę – ir jis išbuvo orbitoje daugiau nei metus, kol šią vasarą nukrito į Žemę.

 

Nuo tada, kai istorija pirmą kartą nuskambėjo, „SpaceX“ pripažino, kad bendrovė pateikė „pranešimus apie erdvlaivio korpuso šiukšles, kurios nukrito Australijos pakraščiuose“, per transliuotą spaudos konferenciją sakė atstovas.

 

„Iš tikrųjų turime komandą, kuri tai patikrins“, – konferencijos metu sakė „SpaceX“ žmogaus kosminių skrydžių programos direktorius Benjaminas Reedas ir pridūrė, kad „svarbi žinia, be abejo ta, jog nebuvo sužalojimų ar žalos“.

Tačiau pastarasis Australijos ūkininkas, radęs „SpaceX“ šiukšlių, gali šiek tiek nesutikti su tokia nuomone.

„Pastarąją savaitę nemiegojome“, – sakė J. Hobbsas transliuotojui, – „nes nežinome, kas atsitrenks į stogą ar pro jį kris“.

„Laimei, aš dėviu kaubojišką skrybėlę, – juokavo jis, – bet svarstau užsidėti motociklininko šalmą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (1)