Antras kartas nemeluos? NASA pasiruošusi antrajam istoriniam bandymui paleisti „Artemidę“ į Mėnulį – stebėkite tiesioginę transliaciją (Video, PAPILDYTA)  (2)

Pirmasis žingsnis siekiant grąžinti žmones į Mėnulį prasideda dabar.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-03 Antras kartas nemeluos? NASA pasiruošusi antrajam istoriniam bandymui paleisti „Artemidę“ į Mėnulį – stebėkite tiesioginę transliaciją (Video, PAPILDYTA)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po pirmo nepavykusio bandymo paleisti „Artemis I“, NASA grįžimas į Mėnulį numatytas šį šeštadienį, o šią istorinę akimirką galite stebėti tiesiogiai.

Misija yra pirmoji kosminio paleidimo sistemos (SLS), galingiausios kada nors pastatytos raketos, kelionė; ir erdvėlaivio „Orion“, kuris bandomas siekiant garantuoti būsimų astronautų saugumą, siekiant vos po kelerių metų sugrąžinti žmones į Mėnulį.

Raketa bus paleista iš istorinio „Launch Pad 39B“ (iš čia paleisti „Apollo“ ir „Skylab“) NASA Kenedžio kosmoso centre Kanaveralo kyšulyje, Floridoje, šeštadienį, rugsėjo 3 d. Paleidimo langas atsidaro 21:17 val. Lietuvos laiku ir bus atviras dvi valandas, nors tikėtina, kad paleidimas įvyks, kai tik atsidarys langas.

Ši misija žmonėms skirtą erdvėlaivį nusiųs toliau nei bet kada anksčiau ir parodys, kad ši technologija yra pasirengusi saugiai siųsti astronautus į giliąją erdvę ir netgi nuskraidinti juos į Mėnulio paviršių. Jei šis testas bus sėkmingas, pirmoji moteris ir pirmasis ne baltasis žmogus gali pakilti į Mėnulį vos po kelerių metų.

Dviejų valandų paleidimo langas atsidaro 21:17 Lietuvos laiku šeštadienį, rugsėjo 6 d. – tiesioginę transliaciją galite stebėti per NASA televiziją, jos svetainėje ir keliose socialinės žiniasklaidos platformose.

 

PAPILDYTA

„Šeštadienio „Artemis 1“ misija į Mėnulį buvo atidėta“, – „Twitter“ parašė NASA. „Komandos bandė išspręsti problemą, susijusią su aparatūros, perduodančios kurą į raketą, nutekėjimu, bet nesėkmingai.

 

Šį rytą, kai į raketą buvo pildomas pirmasis kuras – skystas vandenilis, atšaldytas iki -250 laipsnių Celsijaus – nuskambėjo pavojaus signalas, įspėjantis inžinierius apie vieno iš raketos variklių sandariklio tarpą, pro kurį tekėjo degalai. NASA pranešė, kad inžinieriai bandė tris kartus užkimšti nuotėkį ir jiems nepavyko.

NASA dar nepaskelbė trečiojo raketos bandymo paleidimo lango, tačiau antradienį (rugpjūčio 30 d.) paskelbtame pranešime nurodė, kad kitas bandymas gali būti atliktas jau pirmadienį (rugsėjo 5 d.).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(6)
(7)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: