[Žinios trumpai] Į Maskvą atvyko Orbanas, JAV ir JK ambasadoriai, nešamos rožės, bet Putino nebus (Video)  ()

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas uždėjo dvi baltas rožes ant velionio Michailo Gorbačiovo karsto. Taip pat atvyko JAV, Didžiosios Britanijos ir Švedijos ambasadoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 3 dieną Vengrijos ministras pirmininkas atvyko į Maskvą atsisveikinimo su buvusiu SSRS prezidentu Michailu Gorbačiovu ceremoniją.

Jis atsinešė dvi baltas rožes, kurias padėjo ant Michailo Gorbačiovo karsto. „RIA Novosti“ sakė, kad Viktoras Orbanas neplanuoja susitikti su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad atsisveikinti su pirmuoju ir paskutiniuoju Sovietų Sąjungos prezidentu atvyko ir Švedijos ambasadorė Malena Reed, JAV ambasadorius Johnas Sullivanas bei Didžiosios Britanijos ambasadorė Deborah Bronnert. Be to, atvyko buvusi JAV prezidento Ronaldo Reagano patarėja Suzanne Massey.

TASS praneša, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir ministras pirmininkas Michailas Mišustinas į ceremoniją neatvyko, o atsiuntė vainikus. Anksčiau buvo rašyta, kad Putinas Michailo Gorbačiovo laidotuvėse lankėsi iš anksto, rugsėjo 1 d. Kremliaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas perspėjo, kad prezidento laidotuvėse nedalyvaus, motyvuodamas jo užimtumu.

 

Atsisveikinimo su Michailu Gorbačiovu ceremonija prasidėjo rugsėjo 3-iosios rytą Sąjungų rūmų Kolonų salėje. Atsisveikinant su velioniu nuspręsta visus įleisti. Po to karstas bus nugabentas į Maskvos Novodevičiaus kapines, kur eksprezidentas bus palaidotas šalia žmonos Raisos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()