[Žinios trumpai] Po karalienės mirties visi britai nuo šiol turės pratintis prie naujos praktikos, nebuvusios 70 metų – iš pradžių gali kilti keblumų  ()

Britai turės priprasti prie daugybės pokyčių po karalienės Elžbietos II mirties. Beveik dauguma jų gyvenimą pažinojo valdant tik vienam monarchui. Tačiau įžengus į sostą karaliui Charlesui III (Karoliui III), net ir šalies himnas dabar turės pasikeisti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-09 [Žinios trumpai] Po karalienės mirties visi britai nuo šiol turės pratintis prie naujos praktikos, nebuvusios 70 metų – iš pradžių gali kilti keblumų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verta paminėti, kad kiekviena Jungtinės Karalystės šalis turi savo himną – pavyzdžiui, Škotija sporto renginiuose naudoja „Škotijos gėlę“, tačiau Anglijos daina „God Save the Queen“ (Dieve, saugok Karalienę) buvo priimta kaip išskirtinė Britanijos daina.

Iš pradžių pavadinta „God Save the King“, daina paremta patriotine melodija, kuri pirmą kartą buvo viešai atlikta Londone 1745 m. ir buvo priimta kaip šalies himnas valdant Jurgiui II XVIII amžiuje. Žodžiai ir melodija neturi konkrečios kilmės ir paprastai giedamas tik pirmasis stulpelis.

Kol kas laukiama bet kokių oficialių nurodymų, nes royal.uk svetainė laikinai sustabdė veiklą. Kalbant apie nacionalinius himnus, svetainėje rašoma: „Šiandien vartojami žodžiai, dainuoti 1745 m., kur žodis „karalienė“ ir „karalius“ pakeičiami pagal aplinkybes“.

 

„God Save the King“ versija buvo dainuojama iki 1952 m., kai mirė Elžbietos II tėvas George'as VI ir ji tapo karaliene.

JK įžengus į nacionalinio gedulo laikotarpį, kai daugelis renginių atšaukiami prieš karalienės laidotuves, neaišku, kada išgirsime pirmąjį viešą himno atlikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai ()