„Ant bedugnės krašto“: Vengrija gali pasitraukti iš Europos Sąjungos  (14)

Šiuo metu ES pirmininkaujanti Čekija pareiškė, kad Vengrija nuėjo ilgą kelią, kol atsidūrė sunkioje padėtyje. Šiuo metu šalies vyriausybės laukia labai sunkus pasirinkimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrija nuėjo ilgą kelią ir dabar yra ant bedugnės krašto. Šalies valdžia turi pasirinkti – pasukti atgal, ar įšokti į neprognozuojamų pasekmių bedugnę. Tai pareiškė Čekijos ES reikalų ministras Mikulašas Bekas, rašo IRozhlas.

Anot jo, tai gali privesti prie šalies išstojimo iš Europos Sąjungos. Kartu Čekijos pareigūnas sakė, kad artimiausiais mėnesiais stengsis išsaugoti Vengriją ir jos status quo. Tačiau šalis dažnai primygtinai reikalauja ir atsisako remti sankcijas Rusijai ar atskiriems Rusijos oligarchams.

„Europos Sąjungoje derybos dažnai būna sunkios. Bet Vengrija nuėjo ilgą kelią, mano nuomone, iki kažkokios bedugnės krašto, o dabar turi apsispręsti, ar grįžti iš to krašto, ar rizikuoti šuoliu, kurio pasekmėmis nenoriu spėlioti“, – sakė politikas.

 

Nuo 2022 metų liepos 1 dienos Čekija tapo ES pirmininke. Tai reiškia, kad ji gali priimti bendrus sprendimus ES Taryboje. Atkreipkite dėmesį, kad tokia teisė šaliai suteikiama pusei metų. Šalies premjeras kol kas tampa Europos Sąjungos Tarybos vadovu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(232)
(5)
(227)

Komentarai (14)