[Žinios trumpai] Elžbieta II paliko pasakiško dydžio palikimą: kam jis atiteks?  ()

Po savo mirties Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II paliko daugiau nei 500 milijonus JAV dolerių asmeninio turto, kurį sukaupė per 70 metų, praleistų soste.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-12 [Žinios trumpai] Elžbieta II paliko pasakiško dydžio palikimą: kam jis atiteks?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Forbes“, karalienė daugiausiai uždirbo kapitalo iš įvairių investicijų, meno kolekcijos, juvelyrinių dirbinių ir nekilnojamojo turto. Be to, 2002 metais mirus Elžbietos II motinai, Jos Didenybė paveldėjo apie 70 mln. dolerių ir įvairaus turto, įskaitant paveikslus, pašto ženklų kolekciją, porcelianą, juvelyrinius dirbinius, žirgus ir kt. Elžbietai II taip pat priklausė Balmoralio pilis Škotijoje, kur ji mirė, ir Sandringamo rūmai Anglijoje.

Žurnalistų teigimu, didžiąją dalį jos asmeninio turto paveldės karalius Karolis III. Be to, pagal specialią teisinę išlygą karalienė buvo atleista nuo paveldėjimo mokesčio už savo turtą. Nuo šiol jis bus taikomas ir Didžiosios Britanijos karaliui Karoliui III. Taip jam nereikės mokėti 40 % Didžiosios Britanijos mokesčio, kuris būtų atėmęs apie 200 milijonus dolerių iš jo motinos turto.

 

Karališkasis dvaras – Bekingemo rūmai – taip pat priklausys naujam monarchui. Tačiau jis nelaikomas jo privačia nuosavybe, nes yra valdomas patikėjimo teise. Tai reiškia, kad jis negali parduoti turto. Monarchės garaže taip pat buvo daug įvairių automobilių – nuo prabangių „Bentley“ ir „Rolls-Royce“ iki praktiškų „Land Rover“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()