Skelbia, kiek Rusijos gyventojų jau nori pakarti Putiną – skaičius grėsmingai auga  ()

Rusijoje auga nepasitenkinimas prezidento Vladimiro Putino veiksmais, aktyvi gyventojų dalis ieško būdų, kaip juo atsikratyti. Tam vieningi ir Rusijos „ultrafašistai“, ir karo Ukrainoje priešininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „Apostrophe TV“ laidos eteryje kalbėjo žinomas politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis, daug metų gyvenantis JAV.

„Viskas, ką jie turi, yra netikra, net jų fašizmas netikras. Totalinio karo šūkis sutampa su Gebelso, bet ten Gebelsas subūrė didžiulę entuziastų, fanatikų, tikinčių fiureriu, ir Gebelso demagogija, ir Vokietijos ateitimi, minią. Šie fanatikai po pralaimėjimo Stalingrade priešinosi dar dvejus metus. Rusijos fanatikai yra tik televizijoje – Simonian, Šapiro, Skabajeva. Niekas į karą neis. Svarbiausia, kad žmonės, kurių Putinas tikisi, nekariaus“, – pažymėjo politologas.

Jis kalbėjo apie savo paties sociologinį šiuolaikinės Rusijos modelį, patikslindamas, kad naivu kliautis apklausomis, kurios ateina iš Maskvos, visos jos yra falsifikuotos.

„Aš įsivaizduoju situaciją taip: 15 % gyventojų yra ištikimi karo priešininkai, 10 % yra ultrafašistai, tokie kaip Strelkovas, kurie nekenčia Putino, nes jis nėra pakankamai fašistas. Šie 25 % yra politiškai aktyvūs gyventojai. Ir vieni, ir kiti jau reikalauja, kad Putinas būtų pakartas“, – aiškino Piontkovskis.

 

Likusiems 75 % rusų „nesvarbu nei karas, nei Putinas“.

„Šiandien Putinui tai labai pavojingas sociologinis vaizdas. Didžiajai masei nerūpi jo likimas, jo fantazijos apie „rusų pasaulį“ ir Sovietų Sąjungos atkūrimą. Tačiau aktyvūs gyventojai jau galvoja, kaip jį pakarti. Tai beviltiška situacija“, – apibendrino politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()