[Žinios trumpai] Orbanas uždarame posėdyje paskelbė kaip ir kada baigsis karas: „Ukraina praras iki pusės savo teritorijų“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gintarinis 2022-09-19 13:02
Anksčiau galvodavau, kad jis konfrontuodavo su ES ir draugaudavo su Putinu iš taip vadinamo gudrašikniškumo. Bet karas atskleidžia kas yra kas.
revonas 2022-09-19 13:31
Orbanas jau tapo antrąja Vanga. Jau net pranašauja kada ES žlugs, kurios valstybės taps stipriausiomis Europoje, kiek metų karas truks, kas laukia Ukrainos. Vienas iš 2 variantų – pranašas arba pamiršo vaistus išgert.
EEE 2022-09-19 14:11
Diagnozė - Orbanas... kaip Lukašenka, Putinas ir visi tie kurie per ilgai užsisėdi prie valdžios.
HardAxe 2022-09-19 14:43
O kiek metų Merkel vadovavo? Nesakyčiau, kad buvo bloga vadovė.
Benediktas 2022-09-19 14:59
Taip, Kremliui labai gera vadovė buvo, nuo atominės perėjo prie dujų monopolio iš Rusijos, suderėjo Minsko susitarimus, kad įšaldytų konfliktą ir t.t. Vokiečiai ir ES galėjo mėgautis pigiu sūrių spąstuose - dabar užsimokės su kaupu, ką sutaupė.
IceBullet 2022-09-19 17:09
Seniai sakiau, kad ES turi duoti aisku signala vengrams, kad arba metat sita idiota is valdzios arba mes ismesim jus is ES. Manau rezultatas butu greitai. Jis gi aiskiai papirktas rusu, atidirbineja dabar.
HardAxe 2022-09-19 17:37
Ji buvo aplinkos apsaugos ir reaktorių saugos ministrė prieš tapdama kanclerė. Čia dar prieš putinui apskritai atsirandant. Galima žiūrėti kaip tu sakai, kad papirkta rusų. Bet gal ji aiškiai matė atominės elektrinės grėsmes ir pasirinko tuo metu gerai atrodžiusią alternatyvą? Jos politika lyg ir nuosekli buvo visais laikais, kaži ar Jelcinas ją papirkinėjo. Bet pavizdį pateikiau ne kaip idealų vadovą musų regionui, o kaip ilgai valdžią turėjusį asmenį kuris nepradėjo daryti nesąmonių po 10 metų aukštam poste.
Benediktas 2022-09-19 18:27
Nėra gerai, jei geras vadovas skaitosi tada, jei nedarė nesamonių. Turėjo, diversifikuoti bent dujų tiekimą, pasirašė NordStream2, kad apeiti Ukraina, žiūrėjo tik palei savo kojas. Po 2000, 2008, 2014m jau viskas buvo aišku su Putinu< Kremliaus politika - jie nepasikeitė, jie tokie visada buvo.
sub 2022-09-20 08:42
Man jo pavardė siūlo tik vieną: "or ban"? Aišku visa šalis nėra kalta dėl vieno, ar visos partijos, parsidavusių Rusijai politikų, bet yra bet.
HardAxe 2022-09-20 10:29
Tai visa europa dėjo skersą ant jo blogų įpročių, nes norėjo gyventi gerai. Pigios dujos buvo kaina, už kurią žiūrėjo pro pirštus į "mažas" nuodėmes. Bet čia bendrai politikos, o ne vieno veikėjo kaltė. Kam pirkti brangiau, kai buvo geras ir pigus tiekėjas. O NS2 žadėjo daugiau ir pigiau. Ko jiem bijoti reikėjo? Kad RU užpuls Vokietiją? Tai pakeliui dar Lenkija, Baltijos šalys. Vokiečiai labai labai praktiški žmonės. Realiai iš kur putkai reikėjo žinoti, kad šį kartą vakarai eskaluosis? Jis net karinių objektų nesubombardavo, nenorėjo prisidaryti perdaug žalos. Bet generolai api#$%so su kariuomenės būkle, vietinių palaikymu, baigėsi kuras pakeliui į sostinę. Vakarai pareiškė susirūpinimą ne tik žodžiais, vot ir gavos kas gavos. Nepadėjo nei atominis nei dujų šantažas, tik vakarams teks pagyventi nepatogiai kurį laiką. Eiliniam vokiečiui susimokėti už karą elektros sąskaitų pavidalu. Kaži keli šimtai leopardų ir papildoma ginkluotė smarkiai pagreitintų pigių dujų srautą ar reliai neturės įtakos?
immortallt 2022-09-20 10:48
Benediktas, dujos iš ruskyno pigios nebuvo. JAV ar Kinija dujas pigesnes turėjo. Atomines uždarinėti pradėjo net anksčiau laiko, nes neapsimokėjo komerciškai eksploatuoti. O uždaryti nubalsavo visuomenė. Dujų priklausomybė nuo ruskyno išaugo, nes Benelux'e uždarė didžiulį dujų telkinį dėl baimių, kad žemė sminga. Ir JK berods sumažėjo gavyba. Kur jų klaida, kad dujų saugyklas leido valdyti ruskiams, kad neturi SGD terminalų. Ir šiaip pastarujų 10-15 metų vokiečių politika lėmė ženklų priklausomybės nuo iškastinio kuro sumažinimą. Šįmet apie 50% elektros turėtų pasigaminti iš atsinaujinančių. Tuo tarpu mes pasigaminsime iš viso 20% elektros... Na taip, beveik visa jinai žalia, bet tik 20%. Taip kad vokiečių atominių išjungimas susijęs su atsinaujinančiųjų išaugimu ir negebėjimu konkuruoti, ir jis natūralus. Nevaldymas likusių energinių išteklių importo pasiskirstymo rizikos kritikuotinas. Beje, ir elektros gamyba yra geriausiu atveju trečioje vietoje pagal poreikį Vokietijoje. Pirmiausa pramonė ir namų ūkių šildymas eina. Tad net jei atominės veiktų, tai nieko nepakeistų.
kestutisz 2022-09-20 15:46
Kol kas nėra rastas receptas kaip baudžiant visus nubausti būtent valdžią. Dar viena neramumų zona Europoje? Na kam to reikia. Kai liliputiną savi pakars (suveiks sankcijos) ir pats užtils, o jei ne - na tai tada reikia ieškoti kito sprendimo. Kol tik šneka tai daugmaž ramu, o ir teritorinių prentenzijų lyg ir neturi niekur, nebent Austro-Vengrų imperiją atstatinėt? (irgi ten sprendžiant iš visokių draudimų ir prisimenant gąsdinimus priverstinai suskiepyt - labai savotiška tauta). Sunku tom visom "imperijom", kurios realiai taip ir nespėjo jomis pabūti, kažkokios istorinės pagirios :)
Longrinas 2022-09-20 16:40
O ar tikrai taip lengva ranka galima pašalinti valstybę narę iš ES?
Benediktas 2022-09-20 17:04
Manau rusai galvoja, jei bus ch*j**vai, tai išvažiuosiu į užsienį. Ypač jaunimas. Ir išvažiuoja ir normaliai gyvena. O tie kur lieka, jie nieko nekeičia, su viskuo sutinka. Ir svarbiausia tie išvažiavę, garbina Putiną ir žinoma, kad nieko jau jie Rusijoje nekeis, gyvendami Vokietijoje ar Gruzijoje. Jei žinotų, kad negalėsi išvažiuot, visai kitaip burbuliuotų savo aplinkoje. CCCP daug kas norėjo išvažiuot, bet nebuvo galima. Todėl žmonės džiaugėsi atsiradusia laisve. Dabar ją prarasti - būtų šis tas - liksi Rusijoje - vargsi. Tikrai ne pensininkai eis į riaušes prieš Kremlių. Kremliui naudinga, kad jaunimas išvažiuotų. Kremliui užtenka 20 metų dar pratraukti, o paskui, kad ir tvanas. Jiems tik blogai, jei jų vaikus iš užsienio deportuos.