[Nuomonė] „Neturėkite iliuzijų!“ Rusija turi tik 2 pasirinkimus ir jie abu yra labai pavojingi  ()

Politinių programų koordinatorė, pilietinio tinklo OPORA valdybos pirmininkė Olga Aivazovska apie Rusijos pasirinkimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirta visiems geros valios žmonėms, kurie laukia naujos demokratinės Rusijos gimimo po to, kai Ukrainos kariai savo krauju sumokės už Putino režimo nuvertimą.

Aušros viltys bergždžios

Europoje ir JAV girdžiu vis daugiau kalbų apie naujos kokybiškos valdymo sistemos, kuri bus grindžiama demokratija ir teisinės valstybės principu, perspektyvas po Putino Rusijos žlugimo.

Gerųjų tikrai atsiras, bet, deja, geri rusai, proporcingai savo pastangoms, statistiškai tiek mažai padarys, kad šias pastangas būtų galima pavadinti „niekinėmis“.

Rusijoje, pasikeitus santvarkai, į valdžią iš karto nepateks liberalūs lyderiai, kurie supras, kiek žalos padaryta tarptautinės teisės sistemai, pasaulio tvarkai ir Ukrainai. Jie tiesiog negalės ateiti per sąžiningus ir laisvus rinkimus, nes Rusijoje populiari visai kita darbotvarkė, kuri ten tęsis dar ilgą laikotarpį po Putino.

 

Jie negalės būti renkami tiesioginiuose rinkimuose, nes V. Putino valdymo sistemos žlugimas gali neigiamai paveikti ir pačios Rusijos vientisumą.

Ši šalis niekada nebuvo iki galo federacinė, nes joje yra tvirta centrinė valdymo sistema, pagrįsta represiniu aparatu.

Todėl Rusijai yra du variantai: arba ji nustoja egzistuoti esamomis sienomis, arba nustoja remtis demokratiniu režimu. Vakarai, kurie bijo šios XXI amžiaus blogio imperijos žlugimo, turi suprasti, kad pasirinkimas nėra didelis. Arba viena, arba kita.

šaltinis Olga Aivazovska

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()