[Žinios trumpai] Šokas Maskvoje: Turkija sureagavo į mobilizaciją, siūlo JT reformą - tai būtų labai rimtas smūgis Kremliui  ()

Turkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas dar kartą priminė, kad Ankara pasisako už Kyjivo ir Maskvos derybų proceso atnaujinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkija pakomentavo Kremliaus vadovo Vladimiro Putino sprendimą skelbti dalinę mobilizaciją Rusijoje karui prieš Ukrainą. Turkijos pusė įsitikinusi, kad toks žingsnis nepriartina karinio konflikto pabaigos.

Atitinkamą pareiškimą padarė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu, praneša „Anadolu“.

Turkijos užsienio reikalų ministerijos vadovas dar kartą priminė, kad Ankara pasisako už Kyjivo ir Maskvos derybų proceso atnaujinimą. Anot jo, neigiamą Rusijos ir Ukrainos karo poveikį „jaučia visi ir visose srityse“.

Jis patikino, kad Ankara ir toliau dės visas pastangas, kad būtų atstatyta stabili ir sąžininga taika tarp Ukrainos ir Rusijos.

Be to, Cavusoglu padarė pareiškimą tarptautinių santykių tema, kuri vargu ar patiks Maskvai. Ministras teigė, kad Turkijos pusė pasisako už veto teisės JT Saugumo Taryboje panaikinimą, reikalaudama ją pakeisti sprendimų priėmimu balsų dauguma.

 

Turkijos siūloma JT Saugumo Tarybos reforma yra rimtas smūgis Kremliaus pozicijai tarptautinėje arenoje. Veto teisės dėka Rusija anksčiau sugebėjo blokuoti daugybę JT Saugumo Tarybos sprendimų, įskaitant ​​karą Ukrainoje, dėl kurių organizacijos darbas iš tikrųjų tapo nenaudingas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(93)
(2)
(91)

Komentarai ()