Po draudimo kalbėti apie Rusiją – JAV astronautas pasisavino didžiausią Marso kalną (Foto)  ()

Nepaisant ankstesnių įspėjimų nustoti šnekėti apie Rusiją, NASA astronautas veteranas Scottas Kelly vėl „šaudo“ į savo tarptautinį priešą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad šį kartą jis taikosi į Rusijos lyderio Vladimiro Putino kelių Ukrainos teritorijų „aneksiją“ – ir, kaip ir galima tikėtis iš astronauto, jis panaudojo taiklią kosmoso metaforą.

„Aš savo vardu aneksavau Olimpo kalną Marse“, – penktadienio „Twitter“ žinutėje rašė garsus astronautas ir pridūrė: „Tiesiog sakau“.

Akivaizdu, kad S. Kelly neleidžiama aneksuoti Marso Olimpo kalno, didžiausio žinomo mūsų Saulės sistemos ugnikalnio. Bet kaip mes tikriausiai neturime jums aiškinti, būtent tai yra jo tikslas. V. Putino „aneksija“, kaip jis pergalingai paskelbė per demonstratyvų spektaklį Kremliuje, buvo paskelbta neteisėta, ją atmetė Ukraina, taip pat beveik visas Vakarų pasaulis. JAV, Kanada, Europa ir Didžioji Britanija jau paskelbė dėl to griežtesnes sankcijas Rusijai.

 

Verta paminėti, kad tai jau ne pirmas kartas, kai S. Kelly išsako savo mintis apie tebesitęsiančią Rusijos invaziją į Ukrainą. Jis taip pat tvirtino, kad nemažai Rusijos kosmonautų, kurių daugelis, kaip ir kiti esami ir buvę NASA astronautai, yra žinomi kaip artimi draugai ir kolegos, buvo „išplautos smegenys“ palaikyti neprovokuotą Rusijos ataką. Dar kovo mėnesį jis netgi įsivėlė į „Twitter“ mūšį dėl karo su ne kuo kitu, o Dmitrijumi Rogozinu, kuris tuo metu buvo Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ vadovas. Kitu įdomiu žingsniu jis pardavė NFT, kad paremtų Ukrainos gynybos pastangas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(64)
(1)
(63)

Komentarai ()