[Žinios trumpai] Putinas ir Lavrovas per viršūnių susitikimą Kazachstane pateko į nemalonią situaciją: incidentas buvo užfiksuotas vaizdo įraše (Video)  (1)

Tokie incidentai jau tampa tradicija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-13 [Žinios trumpai] Putinas ir Lavrovas per viršūnių susitikimą Kazachstane pateko į nemalonią situaciją: incidentas buvo užfiksuotas vaizdo įraše (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija vėl buvo priversta laukti: kartu su Putinu visa Rusijos delegacija, kurią sudarė Lavrovas, Peskovas, Milleris ir Sečinas, atsidūrė keblioje situacijoje.

Kremliaus vadovo Putino tarptautinis statusas toliau krenta, o tai lydi demonstratyvios nepagarbos Rusijos prezidentui apraiškos viešumoje.

Spalio 13 d. per 6-ąjį Azijos partnerystės viršūnių susitikimą Kazachstane Putinas vėl buvo priverstas laukti savo kolekgos prieš kameras.

Šį kartą Rusijos prezidentas laukdamas Kataro emyro buvo priverstas vaikštinėti po patalpą. Vaizdo įrašo fragmentą publikuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Pagal protokolą prieš kameras turi pasirodyti abi pusės vienu metu, nes laukimas vienai iš šalių dažniausiai atrodo žeminantis. Tačiau šį kartą Rusija vėl buvo priversta laukti.

Šįkart keblioje situacijoje kartu su Putinu atsidūrė visa Rusijos delegacija – Lavrovas, Peskovas, Milleris ir Sečinas. Jie visi susigrūdę aplink kėdžių eiles laukė atvykstant įtakingų svečių iš Artimųjų Rytų. 

Socialinių tinklų vartotojai pastebi, kad V. Putino tarptautinis statusas smarkiai nukrito po invazijos į Ukrainą ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų pralaimėjimo. Anksčiau Putinas buvo priverstas laukti Turkijos, Azerbaidžano, Kirgizijos prezidentų ir Indijos ministro pirmininko.

 

Vartotojai atkreipė dėmesį ir į V. Putino kalbą, kurios metu jis nuolat kosėjo, dejavo ir užspringo iš susijaudinimo. Per minutę jis 8 kartus pertraukė pasirodymą dėl kosulio.

Spalio 12–13 d. Astanoje vyksiančiame šeštajame Sąveikos ir pasitikėjimo stiprinimo Azijoje konferencijos (CICA) viršūnių susitikime dalyvauja 11 šalių vadovų iš Azerbaidžano, Irako, Irano, Kataro, Kirgizijos, Palestinos, Rusijos, Tadžikistano, Turkijos ir Uzbekistano. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka dalyvaus stebėtojo teisėmis. Viršūnių susitikime taip pat dalyvaus Vietnamo ir Kinijos viceprezidentai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(3)
(82)

Komentarai (1)