TKS astronautai iš kosmoso įamžino galingą mėlyną blyksnį Žemėje: kas tai buvo? (Foto)  ()

Tarptautinėje kosminėje stotyje misiją atlikę astronautai įamžino įspūdingą kadrą, kuriame užfiksuoti du mėlynos spalvos blyksnis Žemės atmosferoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadrai įamžinti 66 ekspedicijos komandos narių, kai TKS skriejo virš pietryčių Azijos šalių. NASA šiais kadrais pasidalijo spalio pradžioje.

Mėlynos spalvos žybsniai, kaip aiškina NASA, yra milžiniško žaibo išlydis virš Tailando įlankos.

Įprastai žaibo išlydis itin gerai matomas iš kosmoso, mat neretai jo sukeliama šviesa yra uždengiama storo debesų sluoksnio. Tačiau šį kartą sutapo, kad debesų masyve žiojėjo ertmė, todėl žaibo išlydis buvo matomas kaip niekada gerai, tarsi nežemiška švytinti struktūra.

 

Tuo pačiu įamžintas ir Mėnulis, nuo kurio atsispindinti šviesa ir kertanti Žemės atmosferą, astronautų akis ir fototechniką pasiekė melsvos spalvos.

Nuotraukoje taip pat matomos iš Tailando sklindančios ryškios šviesos – miesto gatvių ir užmiesčio kelių apšvietimas. Kiti ryškūs šviesos taršos šaltiniai nuotraukoje – apšvietimas Vietname ir Hainano saloje, piečiausiame Kinijos regione.

 

Oranžinė aureolė, lygiagreti Žemės kreivei, yra atmosferos kraštas, kuris, žiūrint iš kosmoso, atrodo tarsi Žemės pakraštys.

Šaltiniai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()