To dar nėra buvę per visą istoriją! „Wagner“ PMC ir Prigožinas keliauja į teismą  ()

„Pirmas kartas istorijoje, kai privati ​​karinė kompanija buvo paduota į teismą dėl teroro aktų ir sąmokslo su nesąžininga valstybe pradėti nelegalų karą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertų nuomone, pasaulis vangiai kovoja su asmenine Vladimiro Putino armija. Tai bus pirmas kartas, kai privačiai karinei kompanijai bus iškelta byla dėl teroristinių išpuolių ir karinio susitarimo su valstybe.

Nuo karo nukentėję ukrainiečiai įgaliojo britų advokatų kontorą „McCue Jury & Partners“ pateikti ieškinį Rusijos privačiai karinei bendrovei (PMC) „Wagner“ dėl jos dalyvavimo visapusiškame kare Ukrainoje. Tai teigiama bendrovės pranešime.

Advokatai taip pat pateikia ieškinį Rusijos verslininkui Jevgenijui Prigožinui, „Wagner PMC“ įkūrėjui, artimam Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Teisininkai atkreipė dėmesį į tarptautinės bendruomenės nesugebėjimą veiksmingai susidoroti su privačia V. Putino armija ir jos terorizmu. Tokiais atvejais privatus sektorius ir pilietinė visuomenė turi užpildyti spragą, sakė jie.

„Ieškinys grindžiamas Prigožino ir V. Putino karinės mašinos sąmokslu, siekiant įbauginti Ukrainos žmones. Tai pirmas kartas istorijoje, kai privati ​​karinė kompanija buvo paduota į teismą dėl teroro aktų ir sąmokslo su nesąžininga valstybe pradėti nelegalų karą“, – sakoma pareiškime.

 

Rusijos samdiniai Ukrainoje įvykdo daugybę karo nusikaltimų – kankina, žudo ir prievartauja – siekdami terorizuoti civilius gyventojus.

Ieškinio pateikimas ir byla bus finansuojama sutelktinio finansavimo lėšomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(277)
(6)
(271)

Komentarai ()