[Žinios trumpai] Istorinis įvykis: Kremlius bandė pradėti tiesiogines derybas su Vašingtonu, Arestovičius skelbia, kuo tai baigėsi (Video)  ()

Jokių derybų be Ukrainos: JAV oficialiai ir viešai atmetė Kremliaus siūlymus derėtis už Ukrainos nugaros.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-05 [Žinios trumpai] Istorinis įvykis: Kremlius bandė pradėti tiesiogines derybas su Vašingtonu, Arestovičius skelbia, kuo tai baigėsi (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Jake'o Sallivano vizitas Kyjive buvo istorinis įvykis. Baltųjų rūmų atstovas oficialiai ir viešai atmetė Kremliaus siūlymus derėtis už Ukrainos nugaros.

Apie tai „Feigin LIVE“ eteryje kalbėjo Ukrainos prezidento kanceliarijos patarėjas Oleksejus Arestovičius.

Anot jo, Kremlius turėjo ypatingų vilčių, kad Vakarai privers Kyjivą kapituliuoti. Tačiau realybė pasirodė priešinga. Dar neseniai vienu prorusiškiausių Josepho Bideno komandoje laikytas Sullivanas pakeitė poziciją. Būdama Kyjive jis pabrėžė, kad JAV nesiderės su Maskva.

Apie taiką su Maskva gali kalbėti ir kalbės tik Ukraina, pažymėjo Sullivanas, ir tik savo sąlygomis. O Jungtinės Valstijos bei kiti sąjungininkai ir partneriai yra pasiruošę paremti Kyjivą.

 

Bideno patarėjas taip pat pridūrė, kad JAV padės Ukrainai pasiekti galutinę pergalę šiame kare. Ir tai yra visų okupuotų teritorijų, įskaitant Krymą ir Donbasą, išlaisvinimas.

„Kremliaus propagandistai dainą apie apie tai, kad sąjungininkai privers Ukrainą eiti į derybas, jie dainavo taip ilgai, kad net užkimo. Vakar Kyjive lankėsi JAV patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sallivanas. Ir ką gi? Putino bandymai leistis į derybas su JAV, nedalyvaujant Ukrainai buvo oficialiai atmesti“, – pažymėjo Arestovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(161)
(2)
(159)

Komentarai ()