[Žinios trumpai] Rusus ėmė žudyti visiškai įslaptintas JK snaiperis „Vaiduoklis“: „tai buvo paskutinis lašas. Nekenčiu už tai rusų“ (Video)  (2)

Istorija apie britų snaiperį „Vaiduoklis“, kovojantį Ukrainos pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis perėjo Iraką, Afganistaną, Bosniją ir Nigeriją. Dabar snaiperis, šaukiniu „Vaiduoklis“, saugo Ukrainą nuo rusų įsibrovėlių.

Projektas „Ukrainskij svidetel“ paskelbė vaizdo įrašą su britų kariškiu. Tai snaiperis, neatskleidžiantis savo tapatybės ir dažniausiai vengiantis žurnalistų. Nepaisant to, projekto darbuotojai sugebėjo jam užduoti keletą klausimų.

Į Ukrainą vyras atvyko ginti ją nuo rusų įsibrovėlių. „Paskutinis lašas buvo tas, kad rusai žudo vaikus“, – sako jis. „Man tai nepatinka ir aš to netoleruoju. Nekenčiu už tai rusų“. Savo dalyvavimą šiame kare vyras svarstė tris savaites, mama, žinoma, bandė jį atkalbėti nuo šio poelgio. „Tačiau jaučiau, kad man reikia vykti į Ukrainą“, – pasakojo „Vaiduoklis“.

Pasak jo, jis tris kartus buvo Afganistane ir du kartus Irake. Taip pat kovojo karštuosiuose Bosnijos ir Nigerijos taškuose. Jo patirtis – 20 metų tarnybos JK armijoje, iš kurių 15 metų dirbta snaiperiu.

Ukrainoje jam teko patirti 19 valandų trukusį bombardavimą, kurio metu buvo sužeistas. Dabar jam atliekama reabilitacija, kuriai pasibaigus, jis nori grįžti į frontą. „Viskas, ką jie [rusai] turi žinoti, yra tai, kad mes laimėsime“, – įsitikinęs jis.

„Vaiduoklis“ taip pat kalbėjo apie tai, kodėl Rusijos kariuomenė negali būti laikoma profesionalia: „Rusijos kareivis iš arti į mane šovė tris kartus ir nepataikė. Aš jį nužudžiau“.

Karys pasidalijo ir karo metu nutikusiais juokingais nutikimais: „Jis darė tai, ko neturėtų daryti. Kai aš jį nušoviau, jis masturbavosi“.

 

Taip pat legionierius prisipažino, kad turi savo sąrašą asmenų, kuriuos norėtų pašalinti. Šiame sąraše, be rusų vadų ir generolų, yra Aleksandras Lukašenka ir Holivudo aktorius Stevenas Seagalas.

Kariškis pripažįsta, kad šis karas jam bus paskutinis. O po pergalės jis nori likti Ukrainoje, sako – geresnių žmonių nei čia, niekur Europoje nematęs.

Pažymėtina, kad „Vaiduoklio“ darbas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose yra visiškai legalus: vyras įstojo į Tarptautinio legiono gretas, kuris šiemet buvo suformuotas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose. Šiame kariniame dalinyje tarnauja savanoriai – kitų šalių piliečiai, legionas buvo specialiai sukurtas kovai su visapusiška Rusijos invazija į Ukrainos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(400)
(4)
(396)

Komentarai (2)