[Žinios trumpai] Trumpas tiesiog įsiuto dėl JAV rinkimų: skelbiama, kas jį supykdė labiausiai ir dėl ko apkaltino savo žmoną  (15)

Žurnalistai rašo, kad buvęs JAV prezidentas labai nepatenkintas Mehmeto Ozo pralaimėjimu. Tuo pat metu pats D. Trumpas viešai pareiškė, kad net toks „nuviliantis" rezultatas buvo „labai didelė pergalė".


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-10 [Žinios trumpai] Trumpas tiesiog įsiuto dėl JAV rinkimų: skelbiama, kas jį supykdė labiausiai ir dėl ko apkaltino savo žmoną  (15)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

45-asis JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra itin nepatenkintas gydytojo ir laidų vedėjo Mehmeto Ozo pralaimėjimu Pensilvanijos valstijos kadencijos vidurio rinkimuose. „New York Times" žurnalistė Maggie Haberman apie tai parašė savo „Twitter" paskyroje.

„D. Trumpas šį rytą buvo tikrai įsiutęs, ypač dėl Mehmeto Ozo, ir kaltina visus, kurie patarė jį palaikyti", – sako M. Haberman.

Žurnalisto teigimu, be kita ko, D. Trumpas kaltina savo žmoną Melaniją Trump, pavadindamas ne pačiu geriausiu jos sprendimą palaikyti M. Ozą.

Ši kandidatūra pralaimėjo demokratui Johnui Fettermanui, kuris užims vietą Senate vietoje respublikono Pato Toomey.

„Verta prisiminti, kad D. Trumpas yra suaugęs žmogus, kuris palaikė M. Ozą, prieštaraujant kai kuriems artimiausiems jam asmenims", – pridūrė M. Haberman.

Anksčiau buvo tikimasi, jog D. Trumpas šią savaitę paskelbs apie savo ketinimą dalyvauti 2024 metų JAV prezidento rinkimuose. Tačiau M. Haberman rašo, kad amerikiečių politiko aplinka pataria tokį pareiškimą atidėti vėlesniam laikui.

 

Pats Donaldas Trumpas, komentuodamas vidurio kadencijos rinkimų rezultatus, pavadino juos „tam tikra prasme nuviliančiais". Tačiau nepaisant to, eksprezidentas mano, kad toks rezultatas yra ir „labai didelė pergalė", jo žodžius skelbia BBC.

Remiantis AP, į JAV Atstovų rūmus pateko 177 demokratai ir 206 respublikonai.

Tuo pat metu situacija Senate kitokia: iš demokratų išrinkti 48 žmonės, iš respublikonų – 49.

Balsų skaičiavimas vis dar vyksta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai (15)