Taip gali būti tik JAV! Į Atstovų rūmus išrinkti du mirę demokratai – kaip taip įmanoma?  (5)

Žurnalistai pastebi, kad vienos iš kandidatų – Barbaros Cooper – pavardė išliko balsavimo biuletenyje, nes to reikalauja valstijos įstatymai. Specialūs rinkimai dabar vyks Pensilvanijoje ir Tenesyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per vidurio kadencijos rinkimus į JAV Kongresą buvo perrinkti du šių metų spalį mirę demokratų politikai. Vienas iš jų, Pensilvanijos demokratas Anthony DeLuca, miręs spalio 9 dieną, surinko 85 % balsų. Dėl šios situacijos valstijoje netrukus bus surengti specialūs rinkimai, praneša naujienų kanalas „Fox News“ .

Pasak Pensilvanijos demokratų, 85 metų velionis kandidatas gavo tiek daug balsų, nes valstijos rinkėjai ir toliau demonstruoja įsipareigojimą demokratinėms vertybėms.

„Nors esame nepaprastai liūdni dėl atstovo Tony DeLuca netekties, didžiuojamės, kad rinkėjai ir toliau demonstruoja savo pasitikėjimą juo ir jo įsipareigojimą laikytis demokratinių vertybių, perrinkdami jį po mirties“, – sakoma pareiškime.

Žurnalistas Charlie Wolfsonas, kalbėdamas apie šią situaciją, rašė, kad kai kurie rinkėjai galėjo nežinoti apie DeLucos mirtį, tačiau dauguma pasirinko demokratą, o ne trečiosios šalies kandidatą.

Panaši situacija susidarė ir Tenesio valstijoje. Demokratė Barbara Cooper, kuri mirė spalio 25 d., būdama 93 metų, taip pat „laimėjo“ rinkimus šioje valstijoje.

 

Pranešama, kad Shelby apygardos rinkimų taryba sakė, kad Cooper vardas liko balsavimo biuletenyje po jos netikėtos mirties 2022 m. spalio 25 d., kaip reikalauja valstijos įstatymai. Dabar bus surengti neeiliniai rinkimai. Rinkimų datą nustatys gubernatorius Billas Lee, kai išleis vykdomąjį įsakymą.

Anksčiau buvo pranešta, kad JAV Džordžijos valstijoje gali būti surengtas papildomas rinkimų į JAV Senatą turas , nes nė viena valstijos partija negavo absoliučios balsų daugumos. Galutiniai Senato rinkimų rezultatai paaiškės tik gruodį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai (5)