Kaip Kataras pasiskolino „Fan ID“ – represinę gerbėjų sekimo sistemą iš Rusijos: emyras dėjo skandalingą pareiškimą  ()

Kataro emyras Tamimas bin Hamadas Al Thani padėkojo Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui už Rusijos paramą organizuojant pasaulio futbolo čempionatą ir sakė besididžiuojantis abiejų šalių santykiais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-20 Kaip Kataras pasiskolino „Fan ID“ – represinę gerbėjų sekimo sistemą iš Rusijos: emyras dėjo skandalingą pareiškimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po invazijos į Ukrainą Rusija tapo pasaulio sporto ir politikos atstumtoji, bet Kataro emyras Tamimas bin Hamadas Al Thani susitikime Kazachstano sostinėje Astanoje išreiškė ypatingą padėką V. Putinui.

Toks pareiškimas buvo paskelbtas po to, kai Pasaulio futbolo čempionato organizacinio komiteto pirmininkas Nasseras Al Kateris perspėjo, kad pasaulio futbolo forumas neturėtų tapti „politinių pareiškimų platforma“, kai kai kurių nacionalinių komandų, įskaitant Angliją, kapitonams planuojant išeiti į aikštę apsirengus LGBT spalvomis.

„Rusijai sėkmingai surengus 2018 metų pasaulio čempionatą, mūsų draugai rusai suteikė Katarui didžiulę paramą, ypač dėl 2022 metų pasaulio futbolo čempionato organizavimo“, – sakė Kataro atstovas.

Putinas į tai atsakė sakydamas, kad Rusija padarė viską, kas įmanoma, kad pasidalintų pasiruošimo čempionatui patirtimi.

Ką tiksliai Rusija padėjo pirmajai arabų šaliai surengti pasaulio futbolo forumą, niekas nenurodė. Tačiau žinoma, kad Kataras perima Rusijos Federacijos patirtį dėl gerbėjų pasų. Žiūrovai, norintys stebėti rungtynes ​​Kataro stadionuose, turės užregistruoti vadinamąjį „Fan ID“ (Hay‘ya card).

 

Panaši Rusijos Federacijos iniciatyva vienu metu sukėlė gerbėjų boikotą vidaus Rusijos čempionato rungtynėms.

Sistema, sukurta tariamai kovai su spekuliacijomis bilietais, gali būti naudojama netgi žiūrovų atpažinimui. Gerbėjai tokią sistemą laiko represine. Maskvos „Spartak“ gerbėjai padarė kolektyvinį pareiškimą, kuriame atsisakė eiti į rungtynes, „kur bus taikoma priverstinė identifikavimo sistema“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(6)
(1)

Komentarai ()