Joe Bidenui 80 metų: skelbiama, ką patyrė geležinės sveikatos prezidentas - tai sulaužytų daugelį  ()

Bideno asmeninės tragedijos ir kelias į JAV prezidento postą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Joe Bidenas gimė airių katalikų šeimoje Skrantone, Pensilvanijoje. Būdamas 10 metų jis pakeitė gyvenamąją vietą ir su tėvais persikraustė į Kleimontą, Delaverą. Jo tėvas vertėsi automobilių perpardavinėjimo verslu, o būsimojo JAV prezidento senelis buvo senatorius.

Mokykloje Bidenas žaidė amerikietišką futbolą, tačiau dėl astmos buvo priverstas mesti sportą. Be to, nuo mažens jis priverstas kovoti su mikčiojimu.

1966 m. jis susituokė su mokytoja Neilia Hunter. Po trejų metų prasidėjo jo politinė karjera, kai Bidenas buvo išrinktas į Niukaslio apygardos tarybą. Ir tik po trejų metų jis buvo išrinktas į JAV Senatą iš Demokratų partijos.

Būtent tada jis patyrė vieną sunkiausių išbandymų: jo žmona ir dukra Naomi Christina žuvo per avariją, sūnūs Bo ir Robertas išgyveno, tačiau smarkiai nudegė. Tragedijos palaužtas Bidenas ketino atsisakyti vietos Kongrese, tačiau jo bendražygiai įtikino jį tęsti karjerą. Kiek pagalvojęs, Bidenas nusprendė žengti šį svarbų žingsnį. Priesaiką jis davė ligoninėje, būdamas šalia sūnų.

1978 metais Bidenas vedė antrą kartą, tai buvo Jill Tracy Jacobs. Šioje santuokoje gimė būsimojo prezidento dukra Ashley.

Tačiau po kelerių metų jis neteko savo sūnaus Bo Bideno, kuris mirė nuo smegenų vėžio.

 

2021 m. sausio 20 d. Joe Bidenas tapo 46-uoju JAV prezidentu. Jo valdymo laikotarpiu JAV ir pasaulis susidūrė su koronaviruso pandemija ir karu Ukrainoje, kuris pakeitė jėgų pusiausvyrą keliuose žemynuose.

Baltieji rūmai tikina, kad JAV vadovas nerūko, nevartoja alkoholio ir sportuoja penkis kartus per savaitę. Jo artimieji buvo ilgaamžiai, o gydytojai teigia, kad Bidenas yra puikios formos ir gali be jokių apribojimų atlikti jam pavestas pareigas.

Kaip tiksliai Bidenas planuoja švęsti savo 80-ąjį gimtadienį, Baltieji rūmai nepraneša. Šią dieną jis tikriausiai praleis su šeima. Beje, šią savaitę ištekėjo jo vyriausia anūkė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: