[Žinios trumpai] Iranas liepsnoja: situacija labai karšta, protestai pereina į pilietinį karą (Video)  ()

Protestai Irane ima panašėti į pilietinį karą, o valdžios institucijos praranda kai kurių miestų kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irane jau trečią mėnesį neslūgsta protestų banga, kurią sukėlė 22 metų kurdų kilmės iranietės Mahsos Amini, sulaikytos policijos už tai, kad nesilaikė musulmoniško aprangos kodo, nužudymas. 

Keliuose Islamo Respublikos regionuose šiuo metu siaučia gaisrai, o neramumai perauga į gatvių susirėmimus, kurie savo ruožtu primena pilietinį karą. Todėl sekmadienį internete pasirodė vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota buvusio IRGC elitinio specialiojo padalinio „al-Quds“ vado generolo Qassemo Suleimani, pašalinto 2020 metų sausį per JAV karinę specialiąją operaciją, statula.

„Vaizdo įraše matyti, kaip dega Islamo revoliucijos gvardijos vado generolo Qassemo Suleimani statula. Kai kuriose teritorijose protestas tapo panašus į kovą su pilietinio karo požymiais, o valdžia prarado kelių miestų kontrolę“, – savo „Telegram“ kanale rašo Ukrainos karo korespondentas Andrejus Tsaplienko.

 

 

Kartu žurnalistas atkreipia dėmesį į tai, kad Irano protestai susiduria su didele problema: jiems trūksta vieningos politinės jėgos, kuri atstovautų bendriems protestuotojų interesams.

„Todėl tai reiškia, kad vyriausybė vėl gali, kaip ir ankstesnių kruvinų protestų atveju, žingsnis po žingsnio perimti gatvę“, – pridūrė karo korespondentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(2)
(30)

Komentarai ()