Rusija ruošiasi perversmui? Maskvos centre daugėja karinės technikos ir ginkluotų žmonių (Video)  ()

Rusijoje pradėta ruoštis galimam valstybės perversmui. Maskvos centre nuo spalio 26 d. buvo galima pastebėti karinės technikos ir ginkluotų žmonių. RF Federalinės apsaugos tarnybos (FSO) atstovai jų atsiradimą grindė poreikiu surengti vadinamąsias planines-taktines pratybas, kurių tikslas – pasiruošti terorizmo grėsmių neutralizavimui ir aukščiausių valdžios organų apsaugai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto iš tikrųjų, kaip rašo Rusijos opozicinis leidinys „The Insider“, susipažinęs su atitinkamo dokumento turiniu, Vladimiro Putino apsauga paprasčiausiai ruošiasi ginti jį nuo perversmo, o vykdomos taktinės pratybos tėra viena iš specialiųjų priemonių, kurių buvo imtasi turint omenyje, kad FSO gali tekti pereiti į karo meto režimą.

Minėtame dokumente nurodoma, kad valstybės perversmo grėsmės akivaizdoje Rusijos valdžios viršūnes ginantys pareigūnai gali pasijusti sutrikę ir demotyvuoti, be to, juos gali apimti abejonės dėl vadų sprendimų ir baimė dėl savo gyvybės.

Remiantis „The Insider“ pateikta informacija, Rusijoje bijoma, kad prieš Kremlių bus panaudota žiniasklaida, socialiniai tinklai, religinės organizacijos ir net hipnozė.

Kaip būdą užbėgti už akių galimoms nepalankioms aplinkybėms, FSO siūlo „kontrįtaigos“ strategiją: konfidencialius pokalbius su jaunais pareigūnais, kasdienius politinio švietimo užsiėmimus, taip pat kolektyvinį lankymąsi cerkvėje.

Nepamirštama ir to, kad menami užsienio žvalgybų agentai, kurie esą ir surengs valstybės perversmą, gali susisiekti su kariškių giminaičiais. Dokumente ypač pabrėžiama, kad „priešas“ turi hipnotizuojamųjų galių.

 

Rusijoje manoma, kad „priešas“ ruošiasi pasinaudoti ne vien socialiniais tinklais ir hipnoze, bet ir sudėtingesniais metodais: programinės įrangos žymėmis ir aparatūros priedais, leidžiančiais išgauti įvairius garso ir vaizdo efektus, psichiką koreguojančiais žaidimais, taip pat psichologinį poveikių darančių cheminių ir biologinių medžiagų receptais.

Už rengiamo plano realizavimą atsakomybė tenka FSO direktoriaus pavaduotojui generolui Aleksandrui Komovui. Tai vienas iš ypač įslaptintomis užduotimis užsiimančių apsaugos pareigūnų, todėl informacijos apie jį beveik nėra.

 

Anot kai kurių informacijos šaltinių, aukščiausio lygio budrumu ir apdairumu pasižymintis generolas net į astrologų ir ekstrasensų patarimus linkęs įsiklausyti.
Kai kurie iš tų astrologų ir ekstrasensų kitados konsultavo Boriso Jelcino asmeninės apsaugos viršininką Aleksandrą Koržakovą, o vėliau kitą – Jevgenijų Murovą. Šiandien jie teikia prognozes ir patarimus dabartiniams FSO vadams, rašo „The Insider“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(14)
(-7)

Komentarai ()