ISW: netikėtas smūgis Prigožinui – Rusijoje atsiras nauja samdinių armija  ()

Kremlius kuria naują privačią karinę įmonę, kad susilpnintų Prigožiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius kuria naują privačią karinę įmonę, siekdamas pažaboti PMC „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino įtaką Rusijos politinei scenai.

Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Pažymima, kad Armenui Sarkisianui buvo patikėta sukurti naują kovinę grupę. Jis yra bendrovės „Tashir“ savininkas, ilgametis Rusijos valstybinės energetikos bendrovės „Gazprom“ subrangovas.

Tikėtina, kad aukšto rango pareigūnai pritarė Sarkisiano pastangoms, nes privačios karinės įmonės Rusijoje draudžiamos įstatymu, sakė analitikai.

„Rusijos pareigūnai gali padėti toliau propaguoti esamas R. Kadyrovo karines struktūras ir Sarkisiano pastangas sukurti privačią karinę kompaniją, kuri atremtų augančią Prigožino įtaką, kuris naudojasi savo struktūromis, kad įsitvirtintų kaip centrinė Rusijos politikos figūra“, – teigia analitikai.

 

Taip pat pabrėžiama, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas nuolat propaguoja savo pastangas kurti paralelines Čečėnijoje įsikūrusias karines struktūras.

Kadyrovas neseniai susitiko su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir sakė, kad jie aptarė naujų Rusijos armijos ir Rosgvardijos padalinių, sudarytų iš čečėnų personalo, kūrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(27)
(-22)

Komentarai ()